You are here

Patrick De Witte nieuwe hoofdredacteur P-magazine

28/04/2012 08:15-

Na Menzo ook een nieuwe hoofdredacteur voor P-Magazine.

Het bekendste mannenblad van Vlaanderen heeft een nieuwe hoofdredacteur: Patrick De Witte, of pdw, zal vanaf mei als hoofdredacteur van P-magazine aan de slag gaan. Als Vlaamse columnist en producent van televisieprogramma’s is pdw bekend van destijds zijn columns in Humo, MaoMagazine, Deng, De Standaard, Motoren & Toerisme en sinds september staat hij bekend als de beruchte mediawatcher van De Morgen. De Witte is ook de drijvende kracht achter het tv-productiehuis 3Keys, waar hij programma’s maakt(e) als Kijk eens op de doos, De Vloek van Vlimovost, De Perfecte Moord, Comedy Casino en SPAM. 3keys is sinds kort ‘gejumeleerd’ met Sultan Sushi.

Patrick - pdw: “Ik denk dat men voor P-magazine na bijna 15 jaar iets anders wil en mijn profiel geeft aan welke richting dat is. Ik weet: ik sta bekend als een balsturig figuur, iemand die bovendien niet te beroerd is om de hand te bijten die voedt. Dat ze bij Think Media mij desondanks het vertrouwen schenken ben ik geneigd als iets héél positiefs te beschouwen. Iedere nieuwe hoofdredacteur wil verandering. Maar verandering heeft tijd nodig. Ik zal dus ook mijn tijd nemen en vooral: met de redactie een nieuwe lijn uitzetten. Mijn mening is: het wordt stilaan tijd dat P-magazine - een blad met een rijke geschiedenis, van tientallen jaren geleden tot nu - eens de neus afveegt, de broek optrekt en opgroeit.

Jorn Van Besauw, Publishing Manager bij Think Media: “We zien er erg naar uit om met Patrick opnieuw de bakens voor P-magazine uit te zetten. P-magazine is een fantastisch blad dat bekend staat om zijn eigen stijl en zijn eigenwijze humor. Pdw belichaamt helemaal de koers die we met P-magazine uit willen. Hij beschikt over redactioneel een erg sterke visie en staat bekend om zijn hoog gehalte schalkse en sceptische humor. Pdw zal zijn troeven ten volle kunnen uitspelen. De komende weken zullen we samen de tijd nemen en bekijken waar en hoe pdw zijn stempel op het magazine zal drukken.”

Tags: