.
News Image

Passeert Johan Verminnen binnenkort langs de kassa?

Hij was verbaasd dat Kathleen lied met zijn tekst uitbrengt.


Kathleen Aerts, ex-K3 is verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze is niet van plan om ginder in de vergetelheid te belanden. Buiten het reisbureau dat ze runt met haar partner, wil ze zich ook in Zuid-Afrika op de muziek richten.

Maandag was in het VIER-programma Kroost te zien hoe ze een plaatselijke versie van “De Roos” van Ann Christy had opgenomen. Op deze manier hoopt de gevoelige Kathleen ook dat land te veroveren. Dit nummer zingt ze eigenlijk voor haar moeder die op haar vijftigste de diagnose van vroegdementie kreeg.

Vlaamse zanger Johan Verminnen viel in Dag Allemaal uit de lucht. In 1980 schreef Johan Verminnen namelijk de Nederlandse tekst van “De Roos”. Dat Kathleen dit nummer nu uitbrengt zou eigenlijk eerst aan Johan Verminnen gevraagd moeten worden, geeft hij een hint. Als die Nederlandse tekst teveel is gebaseerd op zijn tekst, dan zal de Zuid-Afrikaanse tekstschrijver in ieder geval met hem moeten delen, tenzij Kathleen uiteindelijk de toestemming heeft gekregen van het originele “The Rose” en dus Bette Midler of andere rechtenhouders.

Dit zal vast en zeker worden nagegaan door Johan Verminnen en misschien nog een vervolg krijgen …


Bio van Kathleen Aerts, Johan Verminnen, K3, Bette Midler en Ann Christy