.
News Image

Overleden in juni 2015

In juni overleden heel wat bekende mensen.
De maand juni van dit jaar was er één om snel te vergeten. Of net niet want die maand gingen heel wat bekende mensen van ons heen. Op 4 juni overleed de Nederlandse zanger Albert West op 65-jarige leeftijd. Hij was de zanger van onder andere Ginny Come Lately en Sha La La I Need You van The Shuffels. Ronny Tattoo ofwel Ronny Willemse overleed op 56-jarige leeftijd op 5 juni. Eén dag later kregen we in één klap drie overlijdens te verwerken. Zo was er acteur Pierre Brice die op 86-jarige leeftijd zijn laatste adem liet. Folkzangeres Ronnie Gilbert was 88 en Corry Van der Linden werd 78 jaar jong. Zegt deze laatste naam je niets? Wedden dat je haar stem ooit wel eens gehoord hebt? Corry was namelijk de stem van de kleine Calimero.

Op 7 juni overleed Christopher Lee op 93-jarige leeftijd. Deze acteur was onder andere te zien in The Hobbit, Hamlet, Star Wars, The Oddyssey en meer dan 250 andere films. Juni was een harde maand want ook orkestleider James Last overleed. Hij was bij zijn overleden op 9 juni 86 jaar. Twee dagen later was het de beurt aan Gerard De Vries. Deze 81-jarige zanger kennen we van Het Spel Kaarten dat hij onder het pseudoniem Cowboy Gerard in de jaren 70 bracht. Om nog maar van het voor tranen zorgende Teddybeer te zwijgen. Nederland kreeg het zwaar te verduren in juni want ook de Nederlandse tekstschrijver Drs. P ruilde het tijdelijke voor het eeuwige. Hij werd 95.

Op 22 juni kwam James Horner om het leven bij een vliegtuigcrash. Deze 61-jarige filmcomponist maakte onder andere de muziek voor The Karate Kid, Avatar, Troy, The Forgotten en tal van andere films. Op 23 juni overleed acteur Dick Van Patten op 86-jarige leeftijd. Maar 23 juni zal altijd de dag zijn waarop Thé Lau overleed na een lange ziekteperiode. De zanger werd amper 62 jaar jong.

Op 23 juni overleed actrice Greta Van Langendonck op 71-jarige leeftijd. Greta was al een tijd uit de aandacht maar haar overlijden greep heel wat mensen aan. Nederland kreeg het in juni zwaar te verduren en op 27 juni was het de beurt aan de Nederlandse artiestenmanager Jaap Buijs. De man was al lange tijd ziek en de familie wist dat Jaap niet lang meer te leven had. Maar Jaap pakte iedereen in snelheid. De wereld van onder andere Jan Smit en Nick & Simon stond even stil. Jaap was door de jaren heen niet alleen de manager van heel wat artiesten, hij ontdekte heel wat van hen ook nog eens en bovenal was hij de beste vriend van deze artiesten. Jaap werd 69 jaar. Tot slot namen we op 28 juni afscheid van Chris Squire die we kennen als de bassist van de groep Yes. Squire werd amper 67.