.
News Image

Oktoberfest drie dagen op rij in Waagnatie

München verhuist even naar Antwerpen.


Je hoeft helemaal niet naar München te reizen om de sfeer van het grootste bierfestival ter wereld op te snuiven. Lederhosen, liters bier, pretzels, brätwurst en zelfs de danseressen van de Schatzi bar uit Ischgl: het zijn de ingrediënten van Oktoberfest Antwerpen. Want dit jaar barst, voor het derde jaar op rij, een heus volksfeest uit in de Waagnatie. En dat voor het eerst een heel weekend lang. Omwille van het overweldigende succes vorig jaar, start het feest dit jaar al een dag vroeger: op vrijdag. Op zondag wordt het festijn afgesloten met een Oktoberfest Matinee, in samenwerking met ATV. Ook kinderen zijn die dag welkom. T



In München maken ze zich alvast op voor het 16-dagen-durende Oktoberfest, eind september. Elk jaar zakken er zo’n vijf miljoen mensen naar de Duitse stad om er het grootste bierfestival/volksfeest ter wereld te vieren, maar ook de Antwerpse variant is erg populair. Vorig jaar lokte het uitverkochte evenement in de Waagnatie zo’n 1.5000 feestvierders. Het werd zo’n succes, dat de organisatoren dit jaar twee extra dagen toevoegen.



Ook dit jaar zal het Antwerpse Oktoberfest met een humoristische knipoog veel leuke en muzikale acts hebben. Lange biertafels, houten banken, een mini-bar (mag je letterlijk nemen), Duitse snacks en artiesten als Otto Wunderbar, Thorsten van der Lippe Biesterfeld, de Belgische Tirolers, DJ Timmie Tirol en Supertolle Schlager Schwestern. Verassing van formaat op de line-up is ongetwijfeld ‘Die Freddies’, de Duitstalige coverband van Chris Van Tongelen. Pure ambiance.



Op zondag zijn ook kinderen welkom. De Matineevoorstelling is een coproductie met televisiezender ATV. Presentator van dienst is stand-upcomedian Steven Goegebeur. Kinderen onder de veertien jaar krijgen zondag gratis toegang.



Tickets, info en line-up via http://oktoberfest-antwerpen.be/


Bio van Die Freddies en Chris Van Tongelen