.
Oekraïne 1212
vrijdag 18 maart 2022

Oekraïne 12-12: Vlaanderen toont zijn hart tijdens benefiet

17.778.315 euro ingezameld.

De gezamenlijke actie van de grootste Vlaamse omroepen voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne is een hartverwarmend succes geworden. De hele dag lang stonden radio- en televisiezenders van VRT, DPG, SBS en Mediahuis in het teken van de solidariteit met de Oekraïners. Met een mix van informatie, beleving en muziek zetten de omroepen samen hun schouders onder Oekraïne 12-12, de solidariteitsactie van Consortium 12-12. De betrokkenheid van het publiek was groot en dat zorgde ervoor dat het ingezamelde bedrag voor Oekraïne 12-12 steeg tot maar liefst 17.778.315 euro. Dat bedrag werd bekendgemaakt aan het einde van de slotshow gepresenteerd door Danira Boukhriss, James Cooke en Koen Wauters.

“We zijn er trots op dat we dit met alle Vlaamse media samen voor mekaar hebben gekregen. Trots op de inzet en het engagement van onze presentatoren, journalisten, reporters, artiesten en alle andere medewerkers die van Oekraïne 12-12 een warme dag vol solidariteit hebben gemaakt. Maar we zijn vooral ook de Vlamingen dankbaar voor hun medeleven met de slachtoffers van de oorlog en de gulheid waarmee ze Oekraïne 12-12 massaal gesteund hebben. Duizend maal dank daarvoor", reageren VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis.

En ook Gilles Van Moortel, coördinator Consortium 12-12 is een tevreden man: “We beleven echt een enorme golf van solidariteit. Dat is geweldig EN nodig. Want elke euro telt om noodhulp te bieden aan de civiele bevolking in Oekraïne en de buurlanden. We zijn elke persoon, elk bedrijf en elke gemeente die Oekraïne 12-12 steunt, enorm dankbaar. De mobilisatie van alle Vlaamse media vandaag speelde daarbij een cruciale rol. De actie gaat trouwens onverminderd door en alle hulp blijft welkom.“