.
News Image

Nostalgie Beach Festival sluit af met knaller van formaat

Nieuwe topeditie van Nostalgie Beach Festival.


Het festivalterrein in Middelkerke stond zaterdagavond iets over elf uur afgeladen vol voor de Britse reggaeband UB40. En het publiek kreeg waarvoor het gekomen was: een feestje vanaf de eerste noten.



Vroeger op de avond liet Anastacia het publiek swingen en zingen. Met classics als 'I'm Outta Love' en 'Paid My Dues' kon zelfs de stijfste hark niet blijven stilstaan. Door de ondergaande zon kwam de lichtshow van de Amerikaanse, voor de gelegenheid met grote, rode zonnebril, ook goed tot zijn recht.

Ook Belinda Carlisle kreeg het hele festivalterrein aan het dansen. Heaven was duidelijk a place in Middelkerke.



De opener van de festivaldag kwam uit eigen land. En zoals het echte punkrockers betaamt, kwamen The Kids het podium op in gescheurde jeans, leren jas en met tonnen energie. 'Bloody Belgium', 'Money Is All I Need' en 'No Anarchy' waren goede opwarmers, maar op 'There Will Be No Next Time' ging het publiek helemaal uit de bol. Ook bij Nik Kershaw waren het de classics die het festivalterrein in vuur en vlam zetten. ‘Ashes To Ashes’ van Bowie en het door hemzelf geschreven ‘The One And Only’ werden gesmaakt, maar hij scoorde toch vooral met eigen werk. Op 'The Riddle' en 'Wouldn't It Be Good' kon het publiek echt niet blijven stilstaan. En ook The Romantics namen het publiek meteen op sleeptouw. Met hun aanstekelijk enthousiasme deden ze het terrein daveren met 'Talking In Your Sleep' en 'What I Like About You'. De dames van Bananarama vlogen er meteen in met 'Cruel Summer'. Een vol festivalpark zong en danste enthousiast mee, onder een intussen stralende zon. Tijdens 'Venus' mochten er zelfs een tiental fans op het podium komen meedansen.



Na een romantisch huwelijksaanzoek onder leiding van ceremoniemeester Coco Jr., was Bob Geldof met zijn Boomtown Rats aan zet. Met de flair van een jong veulen - vermomd in een luipaardkostuum - en een stem als een klok had mister Band Aid het publiek meteen op zijn hand.



Het Nostalgie Beach Festival mag terugkijken op een meer dan geslaagde editie met een affiche die alle verwachtingen heeft ingelost.