.
News Image

Nieuwjaarsdag op Canvas

Canvas heet je welkom in 2018.
Op nieuwjaarsdag kan de Canvas-kijker om 20.15 u. wat bekomen van het feestgedruis met de verfrissende natuurdocumentaire Microcosmos. Op een mooie zomerdag dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Pérennou 's ochtends af in de een jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water. Door hun vergrootglas ontdekken ze een parallelle microcosmos waar andere wetten gelden.

Om 21.30 volgt Xander houdt het voor bekeken, de eindejaarsconference van stand-upcomedian Xander De Rycke over zijn geheime liefde: het Vlaamse medialandschap.  In 60 minuten geeft hij een messcherp overzicht van alle Vlaamse films en tv-programma's die hij het voorbije jaar heeft bekeken. En dat zijn er nogal wat. Aan de hand van foto's, affiches, interviewfragmenten en tweets gaat hij het rijtje af. Van sterke fictie tot zwakke reality en van kaskrakers tot box office flops: niets ontsnapt aan zijn blik. Zonder meer de grappigste en meest relevante conference over televisie en film in Vlaanderen. Al was het omdat het de enige is.

Een nieuw jaar en een geheel Nieuw Testament. Om 22.30 u. presenteert Canvas Le tout Nouveau Testament, de surrealistische komedie van Jaco Van Dormael met Pili Groyne, Benoît Poelvoorde en Catherine Deneuve, en muziek van An Pierlé. Voor wie er mocht aan twijfelen: God bestaat echt. Hij woont in Brussel, samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. God houdt er een bedenkelijke moraal op na en ontregelt met een sadistisch genoegen van achter zijn computer het leven op aarde. Ook zijn familie moet het vaak ontgelden. Op een dag komt Ea in opstand tegen haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van alle mensen ter wereld. Een actie met grote gevolgen voor de mensheid...

Download onze app voor Android of iOS