.
News Image

Nieuwe topfictie op VTM met Amigo's

Binnenkort op maandagavond!
Ze hebben alle vijf in ‘Den Amigo’ gezeten, de gevangenis van Gent en éénmaal ze hun straf hebben uitgezeten, en besluiten om samen een restaurant te beginnen in een oud bordeel, is de naam van die nieuwe zaak snel gekozen.

Kopman van de vijf is de veertiger Rik, die tijdens zijn lange verblijf in de gevangenis kooklessen heeft gevolgd en een uitstekende chef is geworden. Zijn celmaat Berten heeft hem geholpen bij de workshops voor de andere gevangenen.

Een driegangenmenu van misdaad, humor en drama bij VTM.

Zo ontdekt Rik ook het kooktalent van Halil, en stelt hij hem voor om zijn sous-chef te worden.

Ex-bankdirecteur Mathieu is de ideale man voor de bar en de boekhouding en de vlotte charmeur Dylan is een topkeuze om de zaal te doen.

De vijf mannen zijn vastbesloten om met restaurant Amigo’s de kromme lijn van hun leven recht te trekken. Hun onderneming is een bijna heroïsche - vaak wanhopige - poging om het goede te doen of het verloren respect van een dochter, partner of zus terug te verdienen.
Tot de vijf amigo’s beetje bij beetje worden ingehaald door hun eigen verleden en zwakheden. Hun onderlinge solidariteit en goede intenties worden bij elke tegenkanting op de proef gesteld. En wat doen ze dan? Spelen ze het eerlijk of gebruiken ze hun ‘talenten’ om het probleem wat sneller en makkelijker op te lossen?

Jurgen Delnaet speelt Rik:
Vanaf zijn twintigste schurkte Rik aan tegen de grote criminaliteit. Tot die overval op een juwelier waarbij hij de vluchtwagen bestuurde en een jonge vrouw doodreed. Rik kreeg 15 jaar cel. Hij heeft altijd geweigerd zijn mededader te noemen. In de gevangenis volgde Rik een kookcursus en werkte hij jarenlang in de gaarkeuken. Naarmate zijn vrijlating naderde, rijpte bij hem het idee om samen met enkele maten uit “de bak” een restaurant te beginnen.

Wouter Hendrickx speelt Mathieu:
Mathieu is veroordeeld voor oplichting en verduistering van fondsen. In een vroeger leven had zijn eigen bank- en beleggingskantoor in Izegem. Eén belofte aan zijn klanten is hij wel scrupuleus nagekomen: risicospreiding. Hij vergokte hun centen aan de pokertafel, op de paarden en aan de roulettetafel. In Amigo’s doet Mathieu nauwgezet de boekhouding en de bar. Hij wil vooral het hart terugwinnen van zijn ex Lynn.

Johny Voners speelt Berten:
Berten is een in-goeie, doodbrave kerel die zijn hele leven geen vlieg kwaad heeft gedaan. Behalve die zondagavond toen hij zijn vrouw en haar minnaar met een bijl het hoofd heeft ingeslagen. Samen met Rik heeft Berten de langste tijd gezeten en zij kennen elkaar al het langst. Berten is een beetje een grijze muis, maar één die slechts 2 kleuren kent: zwart en wit. Toch is hij de ziel van de Amigo’s. En op onverwachte momenten ook hun geweten.

Mathieu Sys speelt Dylan:
Dylan is garçon én beau garçon van Amigo’s. Hij heeft gezeten voor autodiefstal en heling. Hij stal alleen auto’s van de rijken, en uitsluitend de duurdere merken. En daarbij speelde bij volop zijn aanzienlijke charmes uit. Dylan is tegen de lamp gelopen door de dochter van de procureur op haar achttiende verjaardag te beroven van haar maagdelijkheid en van haar splinternieuwe Audi.

Sahin Avci speelt Halil:
Halil is 23 jaar en souschef, de rechterhand van Rik in de keuken. Hij heeft gezeten voor een veelheid van criminele feiten. Hij “zocht zijn weg” — dixit Halil — met het houden van een cannabisplantage, dealen, winkeldiefstallen en af en toe een overval op een nachtwinkel of een tankstation. Chef Rik voelt zich de mentor van “souschef” Halil. Maar die is een wat koppige leerling. Halil meent immers dat een carrière in de misdaad hem sneller rijk zal maken dan een baantje in de horeca.

Frances Lefebure speelt Tessa:
Op het moment dat Rik wordt veroordeeld is zijn dochter Tessa 7 jaar. Als tiener breekt ze met haar vader. Nu is ze een jonge vrouw van 22 en sommelier bij toprestaurant Ter Hoyen. Tot ze hoort dat haar vader binnenkort vrijkomt en een restaurant wil beginnen. Wanneer Rik de gevangenis verlaat, ontdekt hij dat zijn partners voor Amigo’s een uitzonderlijke sommelier hebben aangeworven...

Verder ook Kristine Van Pellicom, Flor Decleir, Kürt Rogiers, Sirin Zahed, Tom Van Bauwel, Sandrine André, Janne Desmet, Johan Knuts, Bert Haelvoet, Tom Audenaert, Daisy Van Praet, Ruth Bequart ea.

Amigo's vanaf 16 januari om 21.35 op VTM.