.
Wim De Vilder in Het Huis
maandag 9 november 2020

Nieuw seizoen 'Over 5 Jaar' met Wim De Vilder

Wim en zijn gasten denken na over de toekomst.

Hoe denk jij dat de wereld eruit ziet over vijf jaar? En hoe denk je dat het met jezelf gaat over vijf jaar? Die prikkelende vragen vormen de basis van een programma dat maar één keer om de vijf jaar wordt gemaakt: Over 5 jaar. Vanaf woensdag 11 november confronteert Wim De Vilder negen bekende Vlamingen met hun voorspellingen uit het verleden. Onder andere Gert Verhulst, Dirk De Wachter en Meyrem Almaci zijn te gast in dit nieuwe seizoen.

Over 5 jaar: op woensdag 11, 18 en 25 november om 20.40 uur op Eén of via de VRT NU app.

In de toekomst kijken
In 2015 zocht Wim De Vilder negen bekende en interessante Vlamingen op bij hen thuis of op hun werk. En hij vroeg hen om in de toekomst te kijken, vijf jaar vooruit naar 2020. Niet eenvoudig. De interviews van toen werden vijf jaar lang weggestopt. Niemand kon ze bekijken. Voor de negen gasten een reden om echt het achterste van hun tong te laten zien.

Gert Verhulst in 2015: “Ik vind het een heel ander interview, als je weet dat de antwoorden vijf jaar lang niet uitgezonden zullen worden.”

Nu, in 2020, confronteert Wim De Vilder de negen gasten met hun eigen voorspellingen uit 2015. Voorspellingen waarvan ze vaak zelf niet eens meer weten dat ze ze gedaan hebben.

De negen gasten:
Gert Verhulst, ondernemer en tv-maker: “Ik verschiet ervan dat ik dat gezegd heb. Daar was toen niemand van op de hoogte.”
• Meyrem Almaci, politica Groen: “Amai ik had heel hoge dromen.”
• Ruben Van Gucht, sportjournalist: “Ik denk dat sport een van de moeilijkste dingen om te voorspellen is.”
Lieven Scheire, wetenschapscommunicator: “Daarover ben ik veel minder optimistisch dan toen.”
• Dominique Leroy, ex-topvrouw Proximus: “Het is een moeilijke periode geweest, een periode die mij geraakt heeft.”
• Liesbeth Homans, politica N-VA: “Mensen zeggen dat ze aan mij zien dat ik gelukkiger ben dan vijf jaar geleden. Klopt dat niet, meneer De Vilder?”
• Michael Van Peel, comedian: “Ik kon mij bijna niet voorstellen dat Trump president zou worden.”
• Dirk De Wachter, psychiater: “Gelukkig weten we niet wat ons te wachten staat.”
• Sihame El Kaouakibi, sociaal onderneemster en politica Open VLD: “Als je het resultaat ziet op vijf jaar, vind ik dat we daar echt wel positief in mogen zijn en hoopvol”

Download onze app voor Android of iOS