.
Your Honor
zondag 28 maart 2021

Nieuw op Canvas: Your Honor

Met Breaking Bad boegbeeld Bryan Cranston.

Na afloop van Fargo laat Canvas alweer een ander prijsbeest los op de kijker. Niemand minder dan Bryan Cranston speelt de hoofdrol in Your Honor, een misdaadreeks over een rechter die zijn morele principes overboord gooit om zijn zoon te helpen na een ongeval met vluchtmisdrijf. Het is Cranstons eerste grote rol na zijn memorabele vertolking van Walter White in Breaking Bad, alom beschouwd als een van de beste series ooit.


Ook nu weer speelt hij een larger-than-life-personage dat ‘om bestwil’ lelijk buiten de lijntjes kleurt. Michael Desiato is een gerespecteerde rechter in New Orleans wiens zoon een dodelijk ongeval veroorzaakt en daarna op de vlucht slaat. Desiato doet er alles aan om de zaak in de doofpot te stoppen, maar helaas was het slachtoffer de zoon van een gangsterbaas. Zo komt de rechter terecht in een web van leugens, bedrog en erger.


Adam Desiato (Hunter Doohan) is de zoon van de strenge en gewaardeerde rechter Michael Desiato (Bryan Cranston) in New Orleans. In een wat armoedige buurt wordt hij opgeschrikt en achtervolgd door een groepje jongeren. Hij raakt in paniek, krijgt een astma-aanval in zijn auto en rijdt een jongeman op een motorfiets aan. Wanneer de jongen ter plekke sterft, gaat hij op de vlucht.


Adam zoekt zijn vader op en bekent wat er gebeurd is. Michael zegt dat hij zich moet gaan aangeven bij de politie en dat zijn straf door verzachtende omstandigheden wel zal meevallen. Maar dan ontdekt hij dat het slachtoffer de zoon was van Jimmy Baxter (Michael Stuhlbarg), de leider van de grootste misdaadorganisatie in New Orleans. Michael beseft dat Baxter niet zal wachten op een onderzoek en een eerlijk proces, en dat het leven van Adam in gevaar is.

Vanaf woensdag 31 maart op Canvas en VRT NU