.
News Image

Nieuw op Canvas: Off The Record

Er zit muziek in je nieuwe maandagavond op Canvas.
Het team dat de voorbije jaren het veelgeprezen Belpop maakte, trakteert de Canvas-kijker in de herfst op een gloednieuw muziekprogramma: Off the Record. In Off the Record praten Belgisch muzikanten met veel passie over de platen die hen artistiek en muzikaal hebben gevormd, de platen die diep in het muzikale DNA van de centrale gasten zijn gekropen en hen tot de artiesten hebben gemaakt die ze vandaag zijn. Acht topmuzikanten geven in Off the Record een exclusieve inkijk in hun platenkast en blikken terug op hun cruciale invloeden. Vanaf maandag 28 september om 21.15 uur op Canvas.

De muzikanten vertellen over het vinylsingletje dat voor hun eerste muzikale Aha-Erlebnis zorgde. Over de gitaarvirtuoos wiens fingerpickin’ ze bewonderend en ijverig kopieerden. Of het rockalbum dat insloeg als een splinterbom en elke lichaamsvezel binnendrong. De bluesplaat die zalvend bleek op donkere dagen en inspirerend bij het liedjesschrijven. Het classic album dat in al zijn schoonheid ook een les in nederigheid was. Het solomoment dat de directe aanleiding was om een gitaar te kopen. Kortom, de platen die diep in het muzikale DNA van de centrale gasten zijn gekropen en hen tot de artiesten hebben gemaakt die ze vandaag zijn.

Acht topmuzikanten geven in Off the Record een exclusieve inkijk in hun platenkast en blikken terug op hun cruciale invloeden. Van psychedelische rock tot free jazz. Van grunge tot hiphop. Van obscure cultprojecten tot jeugdige schaamplaatjes die herinneren aan met punaises opgehangen posters en ambachtelijk samengestelde mix-cassetjes.

We luisteren met de oren en kijken door de ogen van de muzikanten naar hun grote voorbeelden. Vinyl wordt op de platentafel gelegd, groef per groef verkend, ontleed, geanalyseerd, geprezen en omzichtig weer opgeborgen in de al even gekoesterde hoes. De centrale gast wijst op vernieuwende klanken en uitgekiende arrangementen, intrigerende persoonlijkheden, onderschatte kwaliteiten, beklijvende lyrics, verrassende parallellen tussen ogenschijnlijk compleet verschillende muziekwerelden. En natuurlijk ontdekken we de sporen van al die voorbeelden in hun eigen geluid, via archiefbeelden en speciaal voor het programma gebrachte live demonstraties.

Off the Record doorzoekt de platenkast van acht muzikanten: Geoffrey Burton (gitarist, producer en componist bij onder meer Hong Kong Dong, Arno, Alain Bashung en Iggy Pop); Marie Daulne (frontvrouw Zap Mama); Pascal Deweze (muzikant, producer en componist bij onder andere Metal Molly, Sukilove en Broken Glass Heroes); Melanie De Biasio (jazz-zangeres); Trixie Whitley (muzikante bij onder andere Black Dub); LeFtO (hiphop-dj); Chantal Acda (zangeres en muzikante bij onder andere Sleepingdog, Chacda, True Bypass, Isbells); en Alex Callier (Hooverphonic).

Off the Record, vanaf maandag 28 september om 21.15 uur, op Canvas.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Off The Record

Meer Over:

Off The Record Canvas