.
Nathalie Meskens
maandag 14 september 2020

Nathalie Meskens: “zo proberen we het gemis te verzachten”

We proberen met dagelijkse foto’s en video’s het gemis te verzachten


Nathalie Meskens beviel eind maart van haar eerste dochtertje Lima maar haar schoonfamilie kreeg de nieuwste telg in de familie nog steeds niet fysiek te zien. “Nadims ouders wonen in Libanon,” verduidelijkt Nathalie in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. “Door corona geldt nog altijd een reisverbod buiten Europa. Mijn schoonbroer en -zus en de neefjes en nichtjes wonen in Dubai en Qatar. We proberen met dagelijkse foto’s en video’s het gemis te verzachten.”

En dan was er ook nog de zware explosie in Beiroet, de geboortestad van Nadim. “Veertig minuten paniek,” herinnert Nathalie Meskens zich die rampzalige dag. “Nadim is als een gek beginnen rond te bellen. Na een dik half uur hadden we zijn ouders, tante en neef bereikt en wisten we dat de hele familie ongedeerd was,” klinkt het opgelucht bij Nathalie Meskens.

"Zo onwezenlijk,” vertelt Nathalie Meskens over de allesverwoestende explosie. “Eind januari nog liepen wij – zwanger – in de haven naar de bootjes te kijken. Ik bezocht de stad intussen zeven of acht keer. Hetzelfde zal ze nooit meer zijn,” klinkt het droevig bij Nathalie Meskens over de verwoesting van Beiroet.