.
Metejoor
zaterdag 13 november 2021

Metejoor in paniek na zware klap: “ik dacht dat alles voor niets was geweest”

"Ik was toen niet de leukste mens om mee samen te leven."

Metejoor heeft lang getwijfeld om voluit voor de muziek te kiezen. “Ik heb heel lang geworsteld met de keuze tussen mijn job als leerlingenbegeleider en muziek maken. Ik raakte verscheurd, want ik ben een perfectionist en voelde dat ik voor geen van de twee honderd procent kon gaan.”

Uiteindelijk zou Joris van Rossem, zoals Metejoor écht heet, zijn job in het onderwijs opgeven, maar toen brak de coronacrisis uit en vielen al zijn optredens weg. Een heftige periode waarin de zanger panikeerde.

“Ik raakte in paniek”, geeft Metejoor toe in Dag Allemaal. “Ik was toen niet de leukste mens om mee samen te leven. Ik zag dat gevestigde artiesten de voorkeur kregen en dacht dat de voorbije drie jaar voor niets waren geweest. Daardoor zat ik thuis gefrustreerd in de zetel, en snapte dat m’n vriendin daarover zeurde.”

Maar de zanger zou niet bij de pakken blijven zitten en schreef zeven nummers van zijn album tijdens de lockdown. En zo werd het alsnog een vruchtbare periode. “Nu is ’t weer ontzettend druk, ik ben amper thuis”, aldus Metejoor in Dag Allemaal.