.
Metejoor
donderdag 16 juni 2022

Metejoor: “Ik speelde met hun inkomen”

De druk was enorm

We kunnen niet meer om het fenomeen Metejoor heen. De zanger staat op zowat elke festivalaffiche in Vlaanderen en hij speelt elk podium waar dan ook in Vlaanderen plat. Hij is het idool van vele jonge en iets minder jonge meisjes en ze vallen in bosjes in zwijm wanneer ze hem zien.

Maar zelf had Joris van Rossem, alias Metejoor ook een groot idool waar hij heel erg naar opkeek. “Bart Peeters was mijn grote idool. En ik hield ook van de muziek van Marco Borsato. Met de nadruk op muziek”, vertelt hij in Primo.

Maar naast muzikale idolen had Metejoor ook enkele sporters waar hij naar opkeek. Zo had hij grote bewondering voor Pavel Nedved, de Tsjechische middenvelder van Juventus Turijn. Hij was als een God voor Joris.

Het had niet veel gescheeld of Joris was geen zanger, maar wel een profvoetballer geworden. Want op jonge leeftijd belandde hij al in de selectie van de eerste ploeg van Turnhout. En de druk was meteen erg groot.

“Een medespeler, een Egyptenaar, zei me op een dag: ‘Jij speelt nu met mijn inkomen, dus doe niks fout, hé gast.’ Dat heb ik echt in mijn hoofd gestoken en ik werd heel zenuwachtig en bang. Ik mocht niks verkeerd doen want dan werden ook anderen daar de dupe van. Dat is een groot verschil met muziek: daar ben ik de enige verantwoordelijke.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor