.
Maxime Meiland en Montana Meiland
donderdag 2 december 2021

Meilandjes met de dood bedreigd

Het gaat er hard aan doe.

De controversiële uitspraak van Erica Meiland over de islam blijft voor beroering zorgen. In het praatprogramma ‘Jinek’ bevestigt Erica Meiland dat ze elke dag doodsbedreigingen krijgt. “Ik slaap er niet van…”

Heel wat bedrijven hebben ondertussen hun samenwerking met de Meilandjes opgezegd en de controverse blijft niet beperkt tot Erica. Ook Maxime en de rest van de familie deelt in de klappen. Slaat het ‘wijnen’ binnenkort om in ‘verdwijnen’ voor de ooit zo gezellige tv-familie? Al lijkt de familie nu toch stappen te ondernemen om zich te excuseren…

“Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt”, begint Maxime Meiland haar bericht op Instagram. “Ik ben erg geschrokken van de situatie de afgelopen dagen en wil hier iets over kwijt.”

“Laat ik vooropstellen dat het nooit mijn bedoeling is geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand tekort te doen in zijn of haar geloof. Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof”, vervolgt Maxime op Instagram.

“Ik kan en ga niet voor mijn moeder spreken”, benadrukt Maxime. “Maar als haar dochter zijnde steun ik haar, zoals ik dat reeds aangaf in het desbetreffende interview.” Toch wil Maxime het standpunt nuanceren…

“Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie”, schrijft Maxime op Instagram. Maxime nam trouwens een opvallende besluit voor ze deze post online zette…

Maxime besloot (wijselijk) de reacties uit te schakelen op Instagram. De Meilandjes liggen enerzijds dan wel onder vuur en krijgen doodsbedreigingen, anderzijds kregen ze ook al steun uit politieke hoek waar Geert Wilders hen openlijk steunde.

Om geen verdere controverse te ontlokken, oordeelde Maxime dat het aangeraden was om de reacties op haar excuses uit te schakelen.

Bio van Maxime Meiland

Meer Over:

Maxime Meiland