.
News Image

Mediarte.be start sensibiliseringsproject rond "werkbaar werken in de media"

Mediarte.be is het Sociaal Fonds van de audiovisuele sector in België dat alle radiozenders, tv-stations, productiehuizen en facilitaire bedrijven omvat.

Mediarte.be stimuleert, sinds het in 2005 werd opgericht, alle initiatieven voor opleiding, tewerkstelling en vorming in de audiovisuele sector. "Werkbaar werken in de media" is geen evidentie, wat sommigen ook mogen denken of beweren. Het wordt ten onrechte vaak aanzien als een glamoureuze job met enkel voordelen. Doch alles is niet enkel rozengeur en maneschijn. Deadlines, lange werkuren, minder of geen tijd voor een sociaal leven, stressmomenten e.d. meer worden vaak veel te zwaar onderschat, zowel door mensen die tewerkgesteld zijn in het mediawereldje, alsook door personen met beroepsbezigheden op andere vlakken. Om deze thematiek aan te tonen en te belichten heeft het bedrijf een sensibiliseringsproject uit de grond gestampt.


"Als je in de media werkt, is flexibiliteit enorm belangrijk. Maar je moet soms rustpunten hebben en die had ik niet meer." - aldus Chris Van den Abeele, journalist bij de VRT."


Mediarte.be sprak met hem en burn-out coach Luk Dewulf over het belang van communicatie rond burn-out, het herkennen van signalen en de gedeelde verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever.


Het filmpje kunt u hier bekijken. (l.t.)