.
Leah Thys in Thuis
woensdag 12 mei 2021

Makers van Thuis: “we gaan het verhaal een wending geven”

"We hebben dat in overleg gedaan..."

Leah Thys is ondertussen weer thuis nadat ze in het ziekenhuis belandde met het coronavirus. Maar naast haar revalidatie moet ze ook het overlijden van haar echtgenoot Jos verwerken. Hij overleed immers aan zijn coronabesmetting.

“We weten nog niet wanneer ze zal kunnen terugkeren naar de set”, vertelt 'Thuis'-producer Hans Roggen in Het Laatste Nieuws. Toch namen ze bij Thuis reeds enkele beslissingen omtrent de verhaallijn van Marianne, het personage van Leah Thys in de populaire VRT-soap.

“We willen Leah nu vooral de nodige rust gunnen om te kunnen rouwen en verder te genezen", aldus Hans Roggen. "We hebben haast dagelijks contact met haar, maar er is nog geen datum afgesproken waarop ze naar de set zal terugkeren.”

De scenaristen gaven wel reeds een wending aan het verhaal rond ‘Marianne’. “Het blijft hetzelfde verhaal”, benadrukt Roggen in Het Laatste Nieuws, “maar het zal op een iets andere manier in beeld gebracht worden. Leah staat helemaal achter deze beslissing, we hebben dat in overleg gedaan”, voegt producer Hans Roggen er nog aan toe.