.
News Image

Maartje Van Neygen heeft een nieuwe single

Maartje Van Neygen lijkt haar draai gevonden te hebben in de showbizzwereld.

Maartje Van Neygen lijkt haar draai gevonden te hebben in de showbizzwereld. We laten Maartje zelf vertellen over de single en hoe die ontstaan is.
"Op vakantie in een klein dorpje in Andalusië… Het was zomer, het was heerlijk warm en mijn debuutalbum 'Eerste dauw' was bijna klaar. Mama en papa gaven – zo trots als een pauw - stiekem een foto van mij aan de kleindochter van de eigenares van het hotelletje. Zij ging natuurlijk meteen online om mijn facebookpagina te zoeken en toen we diezelfde avond met een handjevol Spaanse hotelgasten op het terras genoten van een drankje, kwam de kleindochter fier aanlopen met een gitaar in haar handjes.
Ze had namelijk ontdekt dat papa en mama ook zongen en dus zei ze– terwijl ze de gitaar in papa's handen duwde- vol overtuiging: " ¡Canta!" En met diezelfde bevelende stem richtte ze zich tot haar oma, die een getalenteerde flamencodanseres is:" ¡Baila!"
De sfeer zat er meteen in… En een nieuw lied was bijna geboren…
Thuisgekomen doken we direct de studio in en namen het liedje op dat nu mijn nieuwe single is. Ik ben zo blij dat die typisch zuiderse sfeer ook helemaal te horen is in de opname van ¡Canta!, ¡Baila!. Gitarist Rens Van der Zalm kon het niet laten op dit aanstekelijke deuntje de melodie mee te fluiten, de geweldige blazers maakten er een echte dixielandversie van én ons Afrikaans koor gaf het woord 'uitbundig' een nieuwe dimensie. Ik ben er dolgelukkig mee! Laat de zomer maar komen!"

Bio van Maartje Van Neygen

Meer Over:

Maartje Van Neygen