.
Jeremie Makiese
vrijdag 6 mei 2022

Maakt België nog kans om het Eurovisiesongfestival te winnen?

De winnaar lijkt vast te staan

Op 10 en 12 mei zijn het de eerste halve finales van het Eurovisiesongfestival. Tientallen landen verzamelen zich weer voor het grootste liedjesfestival van Europa en proberen de overwinning mee naar huis te nemen. Op 14 mei is het de grote finale. Wie wint de wedstrijd?

Al lijkt de uitslag voor velen al lang vast te liggen. Oekraïne wint zonder twijfel. Het land dat momenteel in een oorlog zit met Rusland wordt vertegenwoordigt door Kalush Orchestra.

Al zijn anderen het er dan ook weer over eens dat het land niet zozeer zou winnen omwille van hun nummer, maar wel door de oorlog die er momenteel woedt. “Veel landen zullen een hoge score geven aan het land als steunbetuiging aan de slachtoffers van die vreselijker oorlog”, schrijft Tv Familie.

VRT-verslaggever Peter Van de Veire vindt het moeilijk inschatten hoe Europa zal stemmen. “De uitslag van het Songfestival voorspellen, da’s nog moeilijker dan het Belgische weer raden. Das elk jaar een onmogelijke opdracht.”

Op voorhand voorspellen wie er zal winnen, dat lukt dus volgens Peter niet. Daarvoor moeten de eerste repetities achter de rug zijn. “Eigenlijk weet je pas na de repetities wie de favorieten zijn. Dan weet je of een artiest eigenlijk wat vals zingt, of echt goed klinkt.”

Download onze app voor iOS of Android