.
Lisa del Bo
woensdag 30 april 2014

Lisa del Bo volgt het Songfestival heel actief mee

Lisa del Bo op het grote podium.

Ze stond natuurlijk ook zelf ooit op het grote podium

Lisa: 'Als ik kan, volg ik Eurosong. De voorrondes, de halve finales en natuurlijk de finale. Ik ben ook iemand die actief meedoet, ik zal altijd mijn stem uitbrengen naar de landen die een stem waard zijn. Ja, zo ben ik wel.' (lacht)

Wat is het favoriete eurosongnummer aller tijden van Lisa?
Lisa:
'… moeilijke vraag, maar er zijn wel klassiekers. In mijn repertoire heb ik 'Zwei kleine Italiener' zitten, wat de mensen bijzonder leuk vinden. Of een Boom Bang A Bang van Lulu. Maar ik denk dat ik dat zelf zo goed vind omdat die mensen zelf nog zo goed zingen. Ze zingen nog steeds zoals zoveel jaar geleden. Vooral Lulu, die heeft met Ronan Keating een paar jaar geleden dat duet nog gedaan. Dat zijn mensen… die waren toen goed en die zijn dat ook gebleven. Daar heb ik zeer veel respect voor. Want het is zeer moeilijk om er als Songfestivalartiest na zoveel jaar nog te staan. Dat zie je niet van zoveel mensen. Maar artiesten als Lulu die staan er echt nog altijd.'

Lisa del Bo nam met 'Liefde is een kaartspel' in 1996 zelf deel aan het Songfestival in Noorwegen. Ze behaalde de 16e plaats met 22 punten.

(Kim Wauters)

Bio van Lisa del Bo

Meer Over:

Lisa del Bo