.
News Image

Linda trekt de deur achter zich dicht in Familie

De Bomma vraagt Linda om te vertrekken....


Het was vrijdag toch wel even schrikken voor de kijkers: Linda trok de deur achter zich dicht. Hoewel iedereen het eigenlijk had zien aankomen, kwam de ontknoping van het verhaal rond de hersentumor van Linda in een stroomversnelling terecht. Vrijdagavond nam Linda Desmet, het personage dat 17 jaar lang werd vertolkt door actrice Hilde Van Wesepoel, afscheid van Familie. Ze trok letterlijk de deur van de Jan & Alleman achter zich dicht.



De voorbije weken kreeg de kijker te zien hoe Linda wanhopig probeerde om haar relatie met Jan (Jef De Smedt) te redden, nadat hij een verhouding met Viv (Ini Massez) begon. Ze veinsde daarbij een hersentumor als laatste wanhoopspoging om Jan opnieuw voor zich te winnen. Een leugen die uiteindelijk aan het licht kwam, waardoor het voor Linda onmogelijk werd om nog onder hetzelfde dak te leven met Jan. Zelfs de Bomma (Annie Geeraerts) had amper één goed woord over voor haar schoondochter. De Bomma gaf Linda dan ook de raad om weg te gaan, ver weg zelfs.



En ook van haar man Jan (Jef De Smedt) krijgt Linda geen steun. Hij is kapot van verdriet, al beseft hij wel dat hij voor een deel de schuld heeft in dit verhaal. Jan had naar eigen zeggen nooit iets met Viv mogen beginnen. En dan was er ook het gesprek met haar zoon Guido (Vincent Banic) die niet begrijpt waarom zijn moeder zoiets heeft gedaan. Linda besluit haar koffers te pakken en afstand te nemen van de familie. Zonder afscheid te nemen van haar geliefden. Hoe het nu verder moet met Jan, de kinderen en de rest van de familie is nog maar de vraag. Eén ding willen ze bij VTM nog kwijt over het vertrek van Linda. “Het vertrek van Linda zal nog lang nazinderen…”



En met het vertrek van Linda eindigt hier ook het verhaal voor Hilde Van Wesepoel. De actrice speelde bijna 4.000 afleveringen mee in Familie. Hilde Van Wesepoel was voor het eerst in 2001 in Familie te zien en was één van de vaste gezichten. Bijna één jaar geleden kreeg de actrice te horen dat er een einde zou komen aan de samenwerking met Tv Bastards. Dat bericht kwam keihard aan bij de actrice. Vrijdag nam de kijker niet alleen afscheid van Linda maar ook van een fantastische actrice. Hilde Van Wesepoel blijft echter niet bij de pakken zitten. Volgende week is zij bij Theater M te zien in één van de toneelstukken waarin zij meespeelt.


Bio van Hilde Van Wesepoel

Meer Over:

Hilde Van Wesepoel