You are here

Laura Tesoro kraakt onder kritiek

15/05/2019 17:00-

Laura Tesoro komt sterker uit moeilijke periode.

Laura Tesoro had enthousiast ‘ja’ gezegd op de vraag om deel te nemen aan Liefde voor Muziek, maar toen de kritiek losbarstte kreeg ze het hard te verduren. Plotseling begon Laura te twijfelen en werd ze overvallen door onzekerheid. “Wat gaat die Laura daar zoeken?” “Ze past niet in het rijtje?” “Ze heeft amper eigen nummers…” Er kwam heel wat kritiek op de deelname van Laura Tesoro aan het VTM-programma en dat maakte de nog steeds maar 22-jarige jongedame best wel onzeker. “Dat heeft er wel serieus ingehakt, ja,” geeft Laura toe in Story. “Ik ben ook met zo’n onzeker gevoel naar Spanje moeten vertrekken.” Gelukkig hebben de andere artiesten haar al snel gerustgesteld waardoor het van meet af aan een superfijne week is geweest.

“Ik heb veel bijgeleerd en ben er als artiest sterker uitgekomen.” Laura hoopt dat ze al haar criticasters ervan heeft kunnen overtuigen dat ze er wel degelijk op haar plaats zat. En ze heeft ondertussen ook al muzikale plannen gesmeed. Laura Tesoro is eindelijk begonnen aan dat langverwachte debuutalbum. “Het programma heeft duidelijk gemaakt welke richting ik als artiest uit wil,” onthult Laura in Story. En die richting kan tellen!

“Ik wil popmuziek maken met ballen,” klinkt het duidelijk bij Laura Tesoro. “Omdat ik zelf ook zo ben. Geen typisch afgelikt meisje, maar eentje met een hoek af. Dat wil ik ook laten weerklinken in mijn muziek.” Laura Tesoro geeft een voorbeeld van wat ze bedoelt. “Mijn laatste single Up is daar een mooi voorbeeld van. Daarin zitten de positieve vibes ook al meer in de tekst dan in de melodie,” aldus Laura Tesoro, die toegeeft dat ze erg dankbaar is dat ze mocht meedoen aan Liefde Voor Muziek. "Ik wilde niet zomaar iets uitbrengen om iets te hebben. Nee, ik wil een lijn in mijn nummers die mensen kunnen begrijpen. Die heb ik nu gevonden dankzij Liefde Voor Muziek,” onthult Laura Tesoro, die toegeeft dat ze als artiest nu veel steviger in haar schoenen staat.

Laura Tesoro was de jongste in het programma, maar de zangeres onthult in Story dat ze wel vaker optrekt met oudere mensen. Ook al is dat geen bewuste keuze. “Het is geen bewuste keuze om op te trekken met mensen die ouder zijn dan ik. Het is gewoon wat het is. Ik vind dat zeker niet erg,” aldus Laura Tesoro die in haar eigen band ook samenwerkt met artiesten die ondertussen allemaal dertigers zijn.

Maar ook als jongste kan ze haar stem laten gelden. “In mijn band zeker. Het is mijn band, hè. Ik heb het laatste woord.” Maar soms merkt ze ook dat het als jonkie moeilijk is om serieus genomen te worden door de buitenwereld. “Maar het speelt ook in mijn voordeel. Als mensen me onderschatten, kan ik ze sneller verrassen. Kijk maar naar het Songfestival. Mensen vonden mij te jong, maar we zijn toch maar mooi als tiende geëindigd.”

Meer nieuws over:

Laura Tesoro

Gerelateerde foto's:

Q-Sunset Concert

Laura Tesoro - Oostende - 30/07/2019

Première 40-45

Laura Tesoro - Puurs - 15/02/2019

Borsbeek Live

Laura Tesoro - Borsbeek - 13/07/2018

2 Meisjes Op Het Strand

Laura Tesoro - Oostende - 09/08/2017

Suikerrock 2017

Laura Tesoro - Tienen - 30/07/2017

Brandweerfeesten

Laura Tesoro - Zandhoven - 23/06/2017

40 jaar Solidariteit voor het Gezin

Laura Tesoro - Antwerpen - 28/04/2017

2 Meisjes Op Het Strand

Laura Tesoro - Oostende - 17/08/2016

Night Of The Proms 2016

Laura Tesoro - Antwerpen - 05/11/2016

Boerenrock

Laura Tesoro - Kortenaken - 28/08/2016

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz:

Gerelateerde muziek:

Tracklist van Laura Tesoro