.
Kurt Rogiers in Familie - aflevering 6976
zondag 3 juli 2022

Kürt Rogiers: “We kunnen niet zonder”

Het is de toekomst

Het zijn drukke tijden voor acteur en presentator Kürt Rogiers. Hij zal dan binnenkort wel eventjes niet meer te zien zijn in 'Familie', stilzitten doet de acteur niet. Tussendoor geniet hij van al het moois en de zomerse temperaturen die ons land te bieden heeft.

“Voor m’n job heb ik al vaak tijd doorgebracht op de opnamesets aan het strand. Ik stel dan telkens vast dat de zee een grote aantrekkingskracht op me heeft. Ik kan eindeloos naar de zee kijken. Zet mij op een terras met zicht op zee en ik kan uren van haar onbegrensdheid genieten”, zegt Rogiers in Gazet van Antwerpen.

Kürt bracht veel van zijn tijd door in Knokke-Heist. Waar hij verbleef in het appartement van zijn tante.

“De eerste dagen dat ik er verbleef, miste ik m’n moeder. Gelukkig kon de zee me troosten en was de heimwee na een paar dagen voorbij. Je merkt het: als kind had ik al een band met water.”

De acteur steekt zijn fascinatie voor water niet onder stoelen of banken. “Het heeft een enorme kracht. Het lest onze dorst. Verfrist en ontspant, maar het kan ook enorm vernietigend zijn. Denk maar aan de overstromingen in Pepinster. Ze herinneren er ons aan welke oerkracht water heeft. Zonder water geen leven, zonder water geen toekomst.”

Download onze app voor iOS of Android