.
Kurt Rogiers in Familie
zondag 18 april 2021

Kürt Rogiers: “ik moet al een kwarteeuw opboksen tegen vooroordelen”

"Ik vrees dat ik zelfs op mijn 80ste nog vragen zal krijgen over mijn looks."

Kürt Rogiers ontfermt zich al enkele maanden over Aaron Blommaert die in Familie zijn televisiezoon ‘Raven’ speelt. Steeds vaker merkt Kürt op dat de mensen op straat hem niet enkel aanspreken over Sandrine André, maar ook over Aaron.

“Ik merk dat het wel en wee van de familie Van den Bossche almaar meer jongeren aanspreekt. Dankzij Aaron”, onthult Kürt Rogiers in TV Familie. Moet de 18-jarige acteur als posterboy opboksen tegen vooroordelen?

“Die vraag stel je aan een vijftiger die al een kwarteeuw moet opboksen tegen zijn imago”, lacht Kürt Rogiers in TV Familie. “Inmiddels ben ik al lang niet meer dat meisjesidool, ik ben nu een grijze vos. Maar ik vrees dat ik zelfs op mijn 80ste nog vragen zal krijgen over mijn looks.”

Al is Kürt ervan overtuigd dat Aaron op de juiste manier omgaat met alle (vrouwelijk) aandacht. Al gaat de jonge generatie wel anders om met complimentjes dan Kürts generatie.

“Zo heb ik ook al dingen van Aaron geleerd”, geeft Kürt Rogiers toe in TV Familie. “Hoe je een compliment in ontvangst moet nemen, bijvoorbeeld.”

“Mensen van mijn generatie reageren meestal gegeneerd als iemand een pluim geeft. Maar als je Aaron zegt dat hij knap is, zegt hij: ‘Dank u.’ Dat is nog een leerpuntje voor mij. Complimenten aannemen, ik kan dat niet zo goed”, geeft Kürt Rogiers grif toe.