.
Kürt Rogiers
donderdag 8 december 2022

Kürt Rogiers: “Dat is gewoon niet te vatten”

Hij kreeg een opmerkelijk voorstel

Kerst komt eraan en dat wil zeggen dat elke streamingsdienst vol staat met kerstfilms. Ook Netflix. Daar kunnen we kijken naar ‘De Familie Claus’, met in de hoofdrol Kürt Rogiers.

“Het is een hele eer dat ik deel mag uitmaken van deze film. Met meer dan 22 miljoen streams is ‘De Familie Claus’ wereldwijd de best bekeken Vlaamse film aller tijden. Het is waanzin”, zegt Kürt in Tv Familie.

De film is ontzettend populair en niet alleen in België. Ook in de VS, Italië, Mexico, Singapore en Guatemala kwam de film in de top 10 van best bekeken programma’s.

“Het is bijna niet te vatten dat er dan aan de andere kant van de wereld iemand naar mij zit te kijken in een gedubde versie. Dat geeft me een vreemd gevoel, want dat maakt het echt internationaal, hé. In België en Nederland kennen veel mensen me, maar over de grote oceaan… héél speciaal.”

Maar jammer genoeg voor Kürt opende dat niet echt veel deuren in het buitenland. Al kreeg hij wel een opmerkelijk voorstel. “Ik kreeg via Instagram een berichtje van een Amerikaan die een account had waarop hij portretten van ‘grijze vossen’ publiceert. Hij vroeg of hij een foto van mij mocht gebruiken. Ik zal dat maar als een eer bekijken zeker?”

Bio van Kürt Rogiers

Meer Over:

Kürt Rogiers