.
Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn van K3
woensdag 25 september 2019

Klaasje Meijer beleeft confronterend avontuur: “Hier word ik stil van”

“Zo heftig dat ik er stil van word.”


Klaasje Meijer trok tijdens een rustig moment in de K3-agenda samen met haar vriend Max naar Colombia. En wat ze daar zag was erg confronterend. De tegenstellingen in het Zuid-Amerikaanse land waren heftig. Zo heftig dat Klaasje er stil van werd, schreef de blonde van K3 op Instagram. Het deed haar denken aan het K3-liedje ‘De Aarde Beeft’ waarin Klaasje, Hanne en Marthe zingen ‘dat je deze planeet aan je kinderen geeft’.

“Wat heftig om de tegenstellingen in dit land met eigen ogen te zien. Ik werd er stil van en jullie misschien ook... ?” begint Klaasje haar verhaal op Instagram. “Het is mooi dat er steeds meer mogelijk is en dat de mensen in deze sloppenwijken de kans krijgen om naar de stad te trekken en daar een betere baan te vinden,” vertelt Klaasje bij een foto waarin ze uitkijkt op de sloppenwijken in Medellín, Colombia.



“Ongelijkheid is niet onvermijdelijk of onoverkomelijk. Met de juiste investeringen op het juiste moment kunnen kansarme kinderen hun hoop op een beter leven waarmaken.”