.
Kim Van Oncen
maandag 4 juli 2022

Kim Van Oncen op de planken: “Ik heb wat eigenschappen van mezelf uitvergroot”

Ze is iets stoerder

We kennen Kim Van Oncen vooral van haar rol als Saartje in ‘Dertigers’, maar ook als schoondochter van gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen. In juni staat de actrice voor het eerst op de planken in ‘Assisen IV’ en dat smaakte naar meer.

De rol in het theaterstuk is haar op het lijf geschreven. Ze speelde Lize Peters, een getuige in de moordzaak. “En toch staat het personage vrij ver van me af. Op het gebied van uiterlijk hou ik ook wel van mooie kleren en mode, maar niet van glitter en roze, zoals Lieze. Ik heb een paar eigenschappen van mezelf uitvergroot, maar Lieze is heel vrouwelijk, terwijl ik toch eerder een tomboy ben”, lacht Kim in Dag Allemaal

Haar personage doet het publiek volop lachen en zo maakte Kim meteen kennis met een ander soort rol: een komische. Iets wat volledig nieuw was voor de actrice. Enkele jaren geleden was Kim nog heel onzeker over haar acteerprestaties, maar die onzekerheden zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.

“Ik had inderdaad wat gebrek aan ervaring en heb geen acteeropleiding gehad. Maar gelukkig betekent ervaring ook iets de dag van vandaag. Ik ben ook workshops gaan volgen. Dat ik in ‘Assisen IV’ tussen ervaren acteurs stond, gaf me ook een veilig gevoel.”

Vlak voor het stuk in première ging, had Van Oncen wel erg veel last van zenuwen. “Ik heb nachtmerries gehad. Ineens wist ik niets meer, black-out. Maar dat bleek een typische acteursdroom te zijn.”

Bio van Kim Van Oncen

Meer Over:

Kim Van Oncen