.
Thuis 5088
zaterdag 27 november 2021

Kijkers van 'Thuis' hebben een fantastisch idee

Wat denken jullie?

Dagelijks ontvangt de VRT talloze brieven met reacties van fans die hun ongenoegen uitten over de programma’s, of zelf gewoon ideeën aanreiken die de VRT zou kunnen toepassen. In Dag Allemaal staat één van die opmerkingen van een lezer te lezen. Zo contacteerde een kijker de VRT met het volgende idee:

“Wat als jullie de generiek van 'Thuis' inkorten tot 5 seconden? Zo kan een aflevering 30 seconden langer duren.” Leuk idee toch? Maar de klantendienst van VRT is niet gewonnen voor het idee en beantwoordt het mailtje van de kijker met het volgende:

“Fans van 'Thuis' hebben nu al zo’n 25 seconden per dag gewonnen. De begingeneriek in 1995 duurde toen nog 1 minuut, nu nog maar 35 seconden. Maken we die nog korter dan kost dat geld. Een aflevering van 24 minuten neemt 15 uur in beslag om in te blikken. Één minuut op het scherm kost dus 37.5 minuten om te draaien. Een seizoen telt zo’n 205 aflevering. Dat is dus ruim 64 uur extra draaitijd. Een meerkost die de belastingbetaler misschien liever niet maakt?”

Kunnen jullie nog volgen?