.
News Image

Kerstdag op Eén

Kerst wordt nog gezelliger dan ooit...
Dit is uw kerstmenu op Eén:

Copy beest (vanaf maandag 25 december rond 16.05 uur)
De hele kerstvakantie lang kunnen Eén-kijkers opnieuw genieten van het eerste seizoen van Copy beest. Dieter Coppens zoomt elke aflevering in een een specifiek dier met een bijzonder talent. Zo komen we onder andere te weten wat wij mensen nog van de kameel, de bruinvis en de zeekat kunnen leren. Dieter gaat elke aflevering een uitdaging aan waarin zijn lot afhangt van zijn dierlijke helden en hun talent volop wordt gebruikt.

Tytgat chocolat (vanaf maandag 25 december rond 16.40 uur)
Wie de hartverwarmende fictiereeks Tytgat Chocolat gemist heeft, krijgt nog een tweede kans. De avonturen van de inpakkers van chocoladebedrijf Tytgat Chocolat worden opnieuw uitgezonden in de kerstvakantie, van maandag tot en met donderdag. De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door acteurs van Theater STAP en onder meer Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Els Dottermans en Jan Decleir. Ook The making of Tytgat chocolat is te zien, op donderdag 4 januari.

Vrede op aarde (vanaf maandag 25 december rond 21.00 uur)
De hele kerstvakantie lang nodigt Sven de Leijer in Vrede op aarde gasten uit om samen met hem terug te blikken op 2017. Onder meer Erik Van Looy, premier Charles Michel en Nafi Thiam komen op bezoek. Alle gasten brengen ook een beeld mee dat een glimlach op hun gezicht heeft getoverd. In zijn jaaroverzicht focust Sven namelijk op de mooie dingen van 2017. Daarnaast deelt Sven samen met een jury Vrede op aarde-awards uit voor de uitspraak, gebeurtenis, doorbraak of mislukking van het jaar.

Kerstconcert in het paleis (14.40 uur)
Op kerstdag kiest Eén voor een streepje klassieke muziek met het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel, in aanwezigheid van de koninklijke familie.  Het Orchestre de Chambre de Wallonië brengt onder leiding van Frank Bradley een uur echte kerstmuziek van Marc-Antoine Charpentier, Wolfgang Amadeus Mozart en Johannes Sebastiaan Bach.

Het fotoalbum – documentaire van Lidewij Nuitten (19.25 uur)
Op 25 december brengt Eén een bijzondere documentaire van Lidewij Nuitten, die eerder al de gesmaakte rubrieken ‘Mijn straat’ en ‘De laatstejaars’ maakte in Iedereen beroemd. Een paar maanden voor Kerstmis vindt Lidewij een album met foto’s uit de jaren ‘90 in haar brievenbus. Er zit een huwelijksaankondiging in uit 1993 met twee voornamen: Jean-Jacques en Davota, en het adres waar Lidewij nu woont. Het mysterie van het album blijft in haar hoofd spoken. Lidewij besluit om een zoektocht te starten naar de mensen op de foto’s. En die begint bij de buren uit haar straat.

De 3 wijzen kerstspecial (20.45 uur)
Kobe Ilsen krijgt in De 3 wijzen kerstspecial weer bezoek van drie BV’s die enkele onwaarschijnlijke (kerst)verhalen te vertellen hebben. Jeroen Meus, Maaike Cafmeyer en sportjournalist Ruben Van Gucht hebben het onder andere over een echte held, het ideale cadeau voor onder de kerstboom en over een wel heel speciale versie van I wish you a merry Christmas.
Omdat Kerstmis een feest is dat je moet met je familie vieren, heeft Kobe zijn mama en zijn broer uitgenodigd. Zij spelen voor De warmste week van Music for life en steunen zo een goed doel dat de familie Ilsen nauw aan het hart ligt.

Special - Zie mij graag: Team Kerstmis (21.15 uur)
Deze speciale aflevering van Zie mij graag speelt zich af voor seizoen 1. Het kerstweekend in de Ardennen is al tien jaar vaste traditie in de vriendenkring uit Zie mij graag. Anna (Alejandra Theus) en Ben (Stan Van Samang) zorgen voor de gezelschapsspelletjes, Sas (Ini Massez) en Gunther (Wouter Bruneel) voor het stoofpotje van wild en Nicole (Tine Embrechts) is er normaal gezien nooit bij omdat ze steeds vrijwillig wachtdienst doet op kerstdag. Kerstmis is niet zo aan haar besteed.
Dit jaar loopt het echter iets anders… Ben is vorige week betrapt op overspel met juf Esmee op het verrassingsfeestje voor zijn verjaardag. Anna heeft besloten om te scheiden, maar zij en Ben gaan het slechte nieuws pas na de vakantie aan de kinderen en de vrienden vertellen. Ze willen de kinderen nog een laatste kerst bezorgen als een gelukkig gezin. Ze moeten de schijn hooghouden als gelukkig koppel, wat niet makkelijk is met een achterdochtige Sas.

Verder zijn ook Thuis, Het Journaal en Blokken gewoon op hun vast afspraak.

Download onze app voor Android of iOS