.
News Image

Kerstavond op Canvas

Maak het lekker gezellig met deze fijne programma's.
Op Kerstavond is er om 18.15 u. het Wielerjaaroverzicht van Sporza, bijna twee uur wielerplezier in een terugblik van de voorjaarsklassiekers tot het WK, in het gezelschap van Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Oliver Naesen en Marcel Kittel.

Om 20.00 u. is er de Kersttoespraak van koning Filip.

Om 20.25 u. kunnen we alvast genieten van een korte smaakmaker van Blue Planet II, de grensverleggende BBC-reeks over het leven in en om de zee die op 2 januari begint.

Nog meer natuurpracht volgt in Wild Russia om 20.30 u., een documentaire over de eindeloze en gevarieerde landschappen van Rusland, van bergachtige eilanden over sprookjesbossen tot vulkaanlandschappen. We vinden er ook enkele extreem zeldzame dieren, zoals de Siberische tijger en de Kamtsjatkabeer. Maar al die diversiteit staat op het spel, want heel wat diersoorten zijn met uitsterven bedreigd en worden nu misschien voor het laatst in beeld gebracht.

Om 22.00 u. is er De dag dat mijn huis viel, een tragikomische film van Thessa Meijer (2017) met Peter Van den Begin, Wim Willaert, Wim Opbrouck en Frieda Pittoors. De film vertelt het verhaal van de drie broers Hein, Pé en Roemer, en hun bejaarde moeder Hillie. Ze wonen in een aftands houten huis dat ze geregeld met touwen weer rechtop moeten trekken. Dat gaat lang goed, totdat moeder abrupt vertrekt naar het warme Zuiden. De nestblijvers zijn voor het eerst op zichzelf en elkaar aangewezen. Hoe verder moeder van huis is, hoe schever de verhoudingen tussen de broers worden. En hoe schever de verhoudingen, hoe meer het huis kantelt. Valt er nog iets te redden?

Aansluitend, om 22.50 u. is er Pavarotti, Pop Tenor, een muziekdocumentaire van ARTE over de populaire operazanger Luciano Pavarotti, n.a.v. de tiende verjaardag van z'n overlijden. In de film zien we hoe de carrière van de wereldberoemde tenor het resultaat is van een perfect uitgekiende strategie, een obsessie die het leven van de operazanger steeds meer is gaan bepalen. Zo groeide Luciano Pavarotti uit van operazanger tot popartiest. Met naast talrijke muziekfragmenten en zeldzaam archiefmateriaal ook getuigenissen van sterren uit zowel de opera als de popmuziek.

Om 24.00 u. volgt de Middernachtmis vanuit de Kerk van de Geboorte in Kilmessan Dunsany, in County Meath in Ierland.