.
Katja Retsin
zaterdag 23 oktober 2021

Katja ontdekt na veel zwoegen en zweten de ideale work-out

En het is makkelijker dan je denkt

Een nieuwe week, tijd voor een nieuwe column van Katja Retsin in Story. Onderwerp deze keer: sport. Want net zoals vele vrouwen ziet ook Katja Retsin er graag goed uit en heeft ze zich al eens aan een stappenteller gewaagd. “Maar na twee dagen dacht ik da dat ding gestorven was. Exit horloge dus”

Katja bleef niet bij de pakken zitten en moest en zou wat aan sport doen. Ze besloot dan maar de online work-out video’s van Jane Fonda te volgen. “Het begon met schijnbaar makkelijke fitnessoefeningen: ‑ the Original Workout For Beginners. Ik zal eerlijk zijn, blijkbaar moet er zoiets als ‘minder dan een beginner’ bestaan, want die oefeningen waren een zeer pijnlijke affaire. Maar toen de allesoverheersende spierpijn tot een aanvaardbare vorm was afgezwakt en ik de volgende stap in mevrouw Fonda’s trainingsschema wilde proberen, kwam ze zowaar met allerlei attributen aanzetten.” Exit work-out-video’s.

Niet veel later kwam Katja op de perfecte sport, die ook nog eens een groot voordeel oplevert. “Volgens onderzoek zou gebleken zijn dat je helemaal geen sport (en al zeker geen gewichten) nodig hebt om calorieën te verbranden. Eens grondig je huis poetsen is daar namelijk ook zeer geschikt voor. Een uur stofzuigen? Goed voor 180 verbrande calorieën. En daar bleef het niet bij.”

Katja had de ideale work-out gevonden en bovendien was haar huis ook nog eens gekuist. Ook eens proberen, dames (of heren)?

Bio van Katja Retsin

Meer Over:

Katja Retsin