You are here

Karen Damen keert terug naar de seventies met JBC

22/02/2019 16:36-

Met Karen Damen terug naar 1974.

Ja hoor, Karen Damen heeft ze nog alle vijf op een rij. Ook letterlijk, want deze lente stelt ze alweer haar vijfde (!) collectie voor bij JBC. Maak je klaar voor een nostalgische seventies-trip, gehuld in vintage kleuren en trendy stoffen.

Karen Damen en JBC, het is een succesverhaal dat al vijf seizoenen op rij duurt. Zelden was een fashion collab tussen JBC en een Bekende Vlaming zo duurzaam. Karen Damen is dan ook een veelzijdige personality waar je niet snel op uitgekeken raakt. Elke JBC-collectie bevat een persoonlijke knipoog naar de spontane zangeres, en deze keer is dat een link met haar geboortejaar.

Yep, voor haar nieuwste collectie keert Karen Damen terug naar haar jeugd. Wie haar een beetje kent, weet dat Karen heel nostalgisch is aangelegd. Stuur haar de speelplaats van haar lagere school op, en er volgt een stroom aan anekdotes en herinneringen. Op de T-shirts in de lentecollectie prijkt dan ook fier Karens geboortejaar, 1974. Goed voor een shot nostalgie in vrolijke snoepkleurtjes. Funky town ligt weer even in Mortsel! “Voor mij zijn de seventies de goede jaren, de jaren van de dikke stoffen, korte rokjes en lange kousen. Dit tijdperk staat voor pure nostalgie. Ik zie mijn mama nog voor mij met haar grote zonnebril,” lacht Karen.

Dit voorjaar mengen JBC en La Damen die typische vintage vibes met trendy stoffen en prints. Polkadots in kaki en pink kleuren de lente op een hooggeknoopte blouse of lange rok. Een hippe knitted sweater en cardigan maken het plaatje af. Maar Karens stiekeme favoriet is de gestreepte wijde pantalon met bijpassend hemd. “Deze outfit ademt echt een retro look & feel uit. I love de pyjama-stijl”, zegt ze.

Never change a winning combination. Karens voorliefde voor Japanse stofjes en bloemenprints komt ook dit keer aan bod. De zijdezachte blouse, pantalon en kimono stelen al in het pashokje de show met hun frisse bloemenprints. Poederroze en pastelblauw blenden wonderwel met het stoerdere kaki. Karen is uiteraard allesbehalve een grijze madam: ze speelt graag met kleur in haar garderobe. Iets wat haar modebewuste Vlaamse posse duidelijk kan bekoren.

Meer nieuws over:

Karen Damen

Gerelateerde foto's:

Dancing With The Stars: compilatie

Karen Damen - Lint - 07/12/2018

Concert in Lotto Arena

Karen Damen - Antwerpen - 16/03/2018

Vlaanderen feest

Karen Damen - Antwerpen - 11/07/2017

Rode Neuzen Concert

Karen Damen - Antwerpen - 30/11/2016

VIJF feest 10 jaar

Karen Damen - Antwerpen - 09/11/2014

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: