.
Machteld Timmermans
vrijdag 29 oktober 2021

Kampioenen-actrice over antidepressiva: “dat begrijp ik niet”

Ze zoekt andere oplossingen voor het probleem

Het taboe moet dringend doorbroken worden rond het zoeken van psychologische hulp. Heel wat jongeren kampen met psychologische problemen maar durven door de druk van sociale media geen hulp te zoeken. Heel wat mensen hebben in ieder geval één tip voor iedereen die het nodig heeft: “ga praten en laat die antidepressiva links liggen.”

Dat beaamt ook actrice Machteld Timmermans in Tv Familie. “Als je met je auto naar de garage gaat omdat er een lampje brandt, zet de garagist toch ook niet alleen het lampje uit? Er moet gekeken worden naar de oorzaak. Het verbaast me niet dat die cijfers stijgen als ik zie hoe ons leven zo georganiseerd wordt. Mensen haken af, omdat ze niet meer willen of kunnen meedraaien. Er is een grote artificiële druk om erbij te horen, maar zo zijn we niet gemaakt. Alles is kapitalistisch of prestatiegericht terwijl we evenveel nood hebben aan natuur, cultuur, sport, muziek, kunst, beweging.”

Machteld zelf heeft nooit antidepressiva genomen. Zij gaat liever eerst op zoek naar de oorzaak van het probleem. “Pas dan kan het probleem worden opgelost. Maar we moeten ook onthouden dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is natuurlijk.”