.
Jens Dendoncker
zaterdag 11 maart 2023

Jens Dendonker: “Mensen verwachten geen algemeen beschaafd Nederlands van mij” 

Volgens Jens zelf is dit louter een kwestie van smaak.

Met Jens Dendonker die ‘The Masked Singer’ presenteert, Kamal Kharmach met ‘Eén jaar gratis’ en ook Philippe Geubels die regelmatig als presentator optreedt, lijkt de trend van de ‘comedians’ een feit.

Volgens Jens zelf is dit louter een kwestie van smaak. “Sommige mensen zullen het toffer vinden dat een programma wordt gepresenteerd door een échte old school presentator die alles perfect uitspreekt. Anderen hebben een voorkeur voor iemand zoals ik”, legt hij uit.

De trend zou volgens de presentator overgewaaid zijn van de VS, waar komieken al jaren programma’s presenteren. “Het spreekt voor zich dat ik daar fan van ben”, bekent hij trots.

Voor Jens kunnen de oerpresentator die in een feilloze taal en mooi afgeborsteld presenteert, perfect bestaan naast de nieuwere lichting, waarvan hijzelf een voorbeeld is.

Jens Dendoncker volgde dan ook geen spraaklessen voor het programma. “Ik denk dat mensen wel weten dat ze van mij geen algemeen beschaafd Nederlands moeten verwachten. “Zelfs niet iets dat in de buurt komt”, grijnst hij in Primo.

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker