.
James Cooke, Annie en Gert Verhulst uit Gert Late Night
zaterdag 10 april 2021

James Cooke emotioneel: “het zijn de enige herinneringen die ik nog aan haar heb”

"Ik ben nog heel lang naar haar voicemail blijven bellen om haar stem te horen."

James Cooke had een heel persoonlijke reden waarom hij het programma ‘Leef!’ wilde maken. In ‘Leef!’ volgde James enkele terminale patiënten zodat de nabestaanden een warme herinnering meekregen van hun geliefde.

“Omdat ik zelf een goede vriendin heb verloren van wie ik weinig tastbare herinneringen had. Ik ben nog heel lang naar haar voicemail blijven bellen om haar stem te horen”, onthult James Cooke in Het Belang van Limburg.

“Ik heb in mijn woonkamer een grote tv met ouderwetse videorecorder, alleen maar om naar de VHS-cassettes van mijn vriendin te kunnen kijken. Omdat ik nooit wil vergeten hoe ze liep, sprak en lachte. Wel, dat is het opzet van Leef!: nabestaanden een tastbare herinnering aan de overledene geven.”

James ontkent dat het pijnlijk is om naar die oude beelden te kijken. Integendeel: “Ik geniet daarvan, want die vrouw zit voor altijd in mijn hart”, klinkt het warm bij James Cooke. “Het zijn de enige herinneringen die ik nog aan haar heb. Ik kan niet meer met haar op een terrasje gaan zitten, de wildste avonden beleven… Maar ik kan het wel herbeleven door te kijken naar die oude videobeelden.”

En dat gevoel had hij ook bij het maken van ‘Leef!’: “We zitten daar allebei om dezelfde reden: een tastbare herinnering creëren voor de nabestaanden. Die mensen wilden koste wat kost iets achterlaten, wilden niet vergeten worden.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van James Cooke

Meer Over:

James Cooke