.
James Cooke
donderdag 1 april 2021

James Cooke: “die gouden raad van Gert heb ik altijd onthouden”

“Sindsdien doe ik het zo, en dat heb ik mezelf nog niet beklaagd.”

James Cooke kwam al in 2014 in contact met het Studio 100 van Gert Verhulst toen hij de rol kreeg van de onhandige kok Basiel in ‘Prinsessia’. James en Gert waren toen nog lang niet de beste vrienden die ze nu zijn, maar James klopte toen wel al aan bij Gert Verhulst voor advies…

James Cooke zal nooit de gouden raad vergeten die de Studio 100-baas hem aan het begin van zijn carrière meegaf. Toen James zijn allereerste theaterproductie in de markt wilde zetten, ging hij te rade bij Gert. Een man voor wie hij ook toen al enorm veel respect had.

“Die man zit al dertig jaar in dit vak en weet dus heel goed hoe het werkt. Het is een ongelofelijke luxe om zo’n mentor te hebben”, bekent James Cooke in Het Belang van Limburg. Nog steeds teert James op het advies van Gert.

James Cooke herinnert zich nog levendig dat eerste advies van Gert Verhulst waar hij zich nog steeds aan houdt: ‘Toon de mensen wat je zelf graag wil zien op tv en op de planken.’ “Sindsdien doe ik het zo, en dat heb ik mezelf nog niet beklaagd”, aldus James Cooke.