.
News Image

Ian Thomas neemt opvallende beslissing over pesterijen

Ian Thomas toont goed hart.


Ian Thomas werd als tiener geterroriseerd door pestkoppen, maar nu koestert hij geen haat meer tegen die pesters van toen. Hij schenkt hen vergiffenis om een welbepaalde reden.



Als Ian Thomas over de pesterijen praat die hij als tiener meemaakte krijgt hij nog steeds een krop in de keel. Vastgebonden met tape en deodorant in zijn gezicht… Ian Thomas werd werkelijk geterroriseerd. In die mate dat hij soms onder politiebegeleiding naar school moest. Toch heeft hij zijn pesters van toen vergeven. Ian Thomas slaagt er als geen ander in alles te relativeren. Als hij nu terugblikt op die terreur vindt hij het niet meer zo erg. “Misschien was het niet zo erg dat ik dit meemaakte, het heeft mij gevormd,” vertelde hij aan James Cooke in Gert Late Night. Nochtans gingen de pesterijen extreem ver…



Ian Thomas vertelt hoe hij nog maar pas op een nieuwe school zat toen hij als tieneridool doorbrak. Enerzijds was er de roem met rijenlange fans die stonden aan te schuiven tijdens signeersessies, maar er was ook die donkere keerzijde. Op school waren het niet de fans maar wel de “haters” die de plak zwaaiden. Ze gooiden met eieren naar Ian, bespuwden hem, bonden hem vast,… “Het was altijd wel iets,” geeft Ian Thomas openhartig toe. Soms ging het nog verder. De school was op de hoogte van de feiten en wekelijks had Ian Thomas een gesprek met iemand van de leerlingenbegeleiding. Maar plotseling werd het zo extreem dat de politie moest worden ingeschakeld...



Op sociale media was er immers opgeroepen om Ian Thomas na zijn laatste examen in elkaar te slaan. Het waren enkele ongeruste medeleerlingen die de ernst van de situatie inzagen en de berichten aan de schooldirectie hebben gemeld. Die namen de volgende stappen. De school schakelde de politie in en zo kreeg een veertienjarige Ian Thomas twee agenten in burger achter zich aan die hem escorteerden. Politiebegeleiding voor een 14-jarige… Hoe ga je daarmee om? Ian Thomas geeft toe dat het soms surrealistisch leek. Doodsbedreigingen krijgen omdat je een hitje hebt, laat de zanger noteren. “Hoe gek kan het worden?” Maar de terreur had een enorme impact op de tiener. Bij momenten wilde Ian Thomas écht niet naar school. Gelukkig liet zijn moeder hem inzien dat hij daar alleen maar zijn pesters mee plezierde. Maar de gevolgen heeft Ian Thomas altijd met zich meegedragen.



Pas sinds een jaar heeft Ian Thomas de pesterijen uit zijn jeugd verwerkt. Hij staat nu sterker in zijn schoenen en beseft dat die pestkoppen van toen ook met van alles worstelden, zich niet goed in hun vel voelden of onzeker waren. Het heeft hem uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt. Ian Thomas heeft dan ook besloten dat hij het verleden achter zich wil laten. Anders blijf je die emoties alleen maar meezeulen en daar kwel je enkel jezelf mee.


Bio van Ian Thomas

Meer Over:

Ian Thomas