.
News Image

Humor op zijn best in Kafka

Ook woensdag is Kafka er weer.
Moest Franz Kafka in het België van 2017 leven, hij schreef ongetwijfeld een boek over wc-dames. De zogenaamde ‘sanitaire managers’ die je niet doorlaten zolang je geen harde valuta in het mandje op hun tafel legt, hoogdringendheid of niet. Woensdag botst Nico Sturm in Kafka op zo’n exemplaar, de ‘Madame Pipi from Hell’, vertolkt door Goele Derick. Geen kleingeld bij? Er wacht Nico een foltering waarbij zijn volle blaas plots de minste van zijn problemen wordt.

Verder spit Kafka de ongezonde situatie uit van de jongste en laatst aangenomen werknemer van een overheidsbedrijf die niet echt geapprecieerd wordt door haar collega’s, omdat ze een subsidie-dossier op tijd klaar wil krijgen. En dat wordt zeker nu niet in dank afgenomen, want het personeelsfeest gaat beginnen en de oudere werknemers zich willen concentreren op drank en oesters.

Ook op restaurant kunnen reglementen boven het gezond verstand komen te staan: een hongerig koppel kan niet bij om het even welke ober bestellen. Klopt het dat alleen wat op de kaart staat, besteld kan worden? En kan er ook met die kaart betaald worden?

Op een interventie voor een kapotte kopieermachine moet soms lang worden gewacht. Maar wat als die machine in brand staat? Verder toont de militair (Günther Lesage) trots enkele ‘moves’ en treurt een ambtenaar (Dirk Van Dijck) over zijn nakende pensioen. Want gezellig mee staken met de collega’s behoort voorgoed tot het verleden.

De vaste cast: Tiny Bertels, Tom Audenaert, Frank Focketeyn, Karlijn Sileghem, Stefaan Degand, Nico Sturm, Flor Decleir, Ilse De Koe, Goele Derick, Steve Geerts, Dirk Van Dijck, Gert Portael, Iris Van Cauwenbergh, Michael Vergauwen, Mathias Sercu, Günther Lesage, Tania Van Der Sande en Ingrid De Vos. Met gastrollen van: Ricko Otto, Annick Wouters en Vera Van Dooren.

Kafka, woensdag 4 oktober om 20.35 op VTM.