.
News Image

Het Eurovisiesongfestival ook te volgen op onze radiozenders

Ook onze radio's supporteren voor Blanche.
Dinsdag is de grote dag voor Blanche. Op de VRT-netten is het Songfestival prominent aanwezig.
In de ochtendshow van MNM is Peter uiteraard ook te horen. Julie Van den Steen presenteert de ochtendshow vanuit Brussel en steekt natuurlijk af en toe door naar Peter in Kiev. Hij geeft leuke weetjes achter de schermen, leert Kiev kennen - en Kiev hem - en loopt in het kielzog van Blanche. 

Nu Peter in Kiev zit, laat Julie zich van maandag tot en met donderdag bijstaan door een bekende Vlaming. Onder andere Danira Boukhriss, Kobe Ilsen en Sven De Leijer komen mee radio maken. Op vrijdag viert MNM mee de Dag van de verpleegkunde: daarom trekt Julie die ochtend naar de spoeddienst van het UZ Antwerpen. Ook daar komt Peter even aan de bel trekken.

Radio 2
Ook Radio 2 laat het bekende muziekfestival niet zomaar voorbij gaan. De avond van de eerste halve finale, waar Blanche in meedoet, bezorgen Caren Meynen en Vanessa Vanhove hun luisteraars in De volgelingen van 19 tot 23 uur regelmatig updates over hoe het er in Kiev aan toe gaat. Ze beginnen met een voorbeschouwing en tussen 21 en 23 uur zenden ze nummers uit die de afgelopen 20 jaar op het Eurovisiesongfestival te horen waren. Bij het optreden van Blanche keren Caren en Vanessa live naar Kiev om haar optreden te volgen. Ook de uitslag van de avond geven ze live mee en nadien verzamelen ze enkele reacties van kijkers en luisteraars. Als Blanche kan doorstoten naar de finale, zendt Radio 2 de volledige finaleavond live uit.