.
News Image

Hacker gooit naaktfoto's van vrouwelijke sterren op het internet.

Expliciete naaktfoto’s van Jennifer Lawrence en tal van andere bekende actrices en zangeressen werden zondag door een hacker gepubliceerd via de website 4Chan en vonden al heel snel verder hun weg op sociale media als Twitter en Reddit.


Expliciete naaktfoto’s van Jennifer Lawrence en tal van andere bekende actrices en zangeressen werden zondag door een hacker gepubliceerd via de website 4Chan en vonden al heel snel verder hun weg op sociale media als Twitter en Reddit. Onder andere Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton, Hillary Duff, Candice Swanepoel, Avril Lavigne, Kim Kardashian, Selena Gomez, Ariana Grande, Cara Delevingne, Kirsten Dunst en Mary Elizabeth Winstead zijn maar een deel van de vele tientallen bekende sterren die dit weekend het slachtoffer werden van een drieste hacker. Die brak vermoedelijk in op hun iCloud-account en gooide vervolgens hun pikante tot expliciete naaktfoto’s op het internet. Vooral de foto’s van Jennifer Lawrence, die we vooral kennen van haar hoofdrol in ‘The Hunger Games’, doen blijkbaar de ronde op het internet. De ongeveer 60 foto’s gaan van bikinifoto’s tot volledig naakt. De actrice wil voorlopig enkel via haar woordvoerder reageren op deze perverse praktijken. ‘Dit is een flagrante overtreding van de privacy. De autoriteiten zijn verwittigd en wie de gestolen foto’s van Jennifer verspreidt, wordt onmiddellijk vervolgd’, klinkt het kwaad.



Mary Elizabeth Winstead, die onder meer in ‘Final Destination 3' speelt, bevestigde dat de foto's van haar echt zijn. 'Ik hoop dat diegenen die foto's bekijken die ik jaren geleden met mijn man in de privacy van mijn huis heb genomen zich goed voelen', tweette ze.



Waar nog andere dames de echtheid van de foto’s erkennen zijn er ook die beweren dat de foto’s niet authentiek zijn zoals Nickelodeon-sterretje Victoria Justice die twitterde: Deze zogenaamde naaktfoto's van mij zijn NEP, mensen”…



Het uitlekken van de honderden blootfoto's van beroemdheden als Jennifer Lawrence en Kate Upton is een schok voor Hollywood en heeft de zorgen aangewakkerd over het opslagen van privégegevens in de 'cloud'. De tabloids spreken nu al van het ‘grootste hackschandaal ooit’. Twitter zou inmiddels wel gestart zijn met het verwijderen van de meest expliciete foto’s.