.
Gert Verhulst (2009)
donderdag 2 december 2021

Gert Verhulst over zijn relatie: “dan weet Ellen dat ze mij met rust moet laten”

"In het begin had Ellen dat niet door en was ze een beetje ambetant..."

Gert Verhulst is trots op wat hij bereikt heeft met Studio 100. Vooral bij het schrijfproces heeft hij zijn doorzettingsvermogen moeten aanspreken.

“Ik heb zeven musicals geschreven, en enkele K3- en Plopfilms. Als je aan die teksten begint, heel alleen voor een wit blad... Dat is toch een berg waar je over moet”, onthult Gert Verhulst in Dag Allemaal.

Als er een deadline is omdat er al een premièredatum werd aangekondigd en tickets worden verkocht, dan moet je doorzetten: “Je kan je dan niet permitteren om het te laten hangen”, klinkt het nuchter bij de Studio 100-baas in het weekblad. Ook echtgenote Ellen weet dan hoe laat het is…

“Ze weet dat ze mij dan met rust moet laten. Niet dat ik dan echt ambetant loop, maar in mijn hoofd ben ik vooraf al dagen bezig voor ik begin uit te tikken”, onthult Gert Verhulst over zijn creatieve proces.

“Ik kan dat ook aan tafel hebben. In het begin had Ellen dat niet door en was ze een beetje ambetant omdat ik niet luisterde en het leek alsof ik niet geïnteresseerd was.” Maar Gert Verhulst is dus vooral ‘afwezig’ tijdens dat creatieve proces.

Download onze app voor iOS of Android