.
Gert Verhulst
maandag 11 januari 2021

Gert Verhulst ontkent: “ik werk helemaal niet zo hard”

"Ik weet niet waar dat idee vandaan komt..."

Gert Verhulst zien we vaak op televisie en dan krijg je als kijker de indruk dat die man enorm hard werkt. “Waarom werkt Gert Verhulst nog zo hard?” vroeg komiek Kamal Kharmach zich af in zijn show. “Hij is toch rijk genoeg?” Maar Gert Verhulst ontkent in Humo dat hij zo hard werkt…

“Eigenlijk werk ik helemaal niet zo hard. Ik weet niet waar dat idee vandaan komt”, haalt Gert de schouders op. “Omdat letterlijk alles wat jij doet op tv te zien is”, meent dochter Marie een verklaring te zien.

“Ik doe twee keer per jaar zes weken Gert Late Night. Dat is intensief, maar daar kruipt voor mij weinig voorbereiding in. Verder doe ik Dancing With The Stars, wat zwaar is als je moet dansen, maar een eitje als je moet presenteren”, lacht Gert Verhulst. “En De Verhulstjes is ook maar op de achtergrond”, overloopt Gert zijn agenda.

“Wat moet ik ook doen hele dagen?” vraagt Gert Verhulst zich luidop af. “Wachten tot ze mij komen halen? Het is niet omdat je niet móet werken, dat je niet moet werken. het gaat mij niet om geld te verdienen, maar om me nuttig te voelen”, verduidelijkt de Studio 100-baas. “

“Als je na een dag hard werken in je bed kruipt, heb je meer voldoening dan wanneer je een dag in de zetel hebt gelegen. Dat verandert niet wanneer je iets hebt bereikt”, aldus Gert Verhulst in Humo.

Tien, twintig jaar geleden, blikt Gert Verhulst terug. “Toen was het tempo onmenselijk, dat wens ik niemand toe. Nu heb ik de goede balans gevonden.”