.
James Cooke & Gert Verhulst
zaterdag 25 september 2021

Gert Verhulst onthult geheim achter zijn succes: “geen geluk, wel hard werken”

Hard werken is volgens Gert geen garantie op succes

Gert Verhulst ontkent dat het succes van Studio 100 vooral eentje is van op het juiste moment geluk hebben. Volgens Gert is het succes vooral te danken aan hard werken. “Daar ben ik van overtuigd”, klinkt het bij Gert Verhulst in De Morgen.

“Er zijn mensen die zeggen dat ik chance heb gehad, welnu, die moeten dat dan maar denken”, klinkt het gelaten bij Gert Verhulst. Maar dat betekent niet dat hij het eens is met die stelling.

“Er passeren elke dag 100 treinen, veel mensen springen op een van de 99 verkeerde, en die ene mens springt altijd op die éne juiste trein. Of neem keepers: sommige laten alle ballen door, andere staan altijd op de juiste plek. Is dat geluk? Nee, dat is talent, intuïtie, hard werken”, benadrukt Gert Verhulst in De Morgen.

Al beseft Gert Verhulst natuurlijk ook dat niet iederéén die hard werkt een succesverhaal als Studio 100 kan uitbouwen…

“Er zijn mensen die twee keer een vliegtuigramp hebben overleefd. Omdat bij zo’n ramp de meeste mensen niet meer helder denken en alles verkeerd doen, terwijl die ene mens waanzinnig helder en kalm blijft en precies doet wat moet. Door een soort intuïtie. Heeft die mens geluk gehad? Nee, die deed wat hij moest doen”, aldus de Studio 100-baas in De Morgen.