.
Gert Verhulst
zaterdag 4 september 2021

Gert Verhulst: "dat was verschrikkelijk"

"Ik verschoot mij een aap".

Presentator Gert Verhulst was zaterdagochtend te gast in 'Speeltijd' op Joe. Ann Van Elsen blikte samen met de baas van Studio 100 en van Samson terug op zijn kindertijd. School was uiteraard een onderwerp dat ruimschoots aan bod kwam.

Gert ging niet graag naar school. "De eerste jaren van de humaniora vond ik V E R S C H R I K K E L I J K. Ik ging soms als het koud was 's avond mijn bed uit en dan maakte ik mijn borst nat en ging ik in de tuin staan in de hoop dat ik dan een zware bronchitis zou opscharen, maar dat is jammer genoeg nooit gebeurd", lacht Gert Verhulst.

"Maar zo erg was het dus. Ik bedoel maar dat ik naar school gaan echt haatte. Ik was zo'n student die in de moeilijkste richting begon om dan ergens in de makkelijkste richting te eindigen. Ik ben begonnen met Latijn en op het einde deed ik nog moderne talen. Ik bedoel echt niet dat dat een richting voor achterlijke mensen is, maar daar moest ik de laatste jaren niet zoveel inspanningen meer doen. "

Gelukkig waren er vakken die Gert graag volgde. "De leukste vakken waren de vakken waar je eigenlijk niets voor moest doen: turnen en zedenleer. Latijn vond ik echt verschrikkelijk. Ik stond bekend als 'de slimme' en dan moest je van thuis naar de richting Latijn."

"Mijn eerste rapport, dat was verschrikkelijk in de humaniora. Ik was gewoon om de primus van de klas te zijn, ik schrok mij een aap toen ik mijn rapport kreeg. Ik kende ook niemand in die school en daar was ik gevoelig aan. Het heeft enkele jaren geduurd eer dat verbeterde. En in het middelbaar moet je ook echt studeren, dat was in het lager onderwijs nooit nodig."