.
Céline Van Ouytsel
zaterdag 27 februari 2021

Geen Egyptische zon, maar Limburgse vrieskou voor Miss België-kandidaten

Er werd zelfs geposeerd bij -8 graden.

Corona heeft ook de verkiezing van Miss België in de war gestuurd. In een normaal jaar wordt de nieuwe miss begin januari reeds gekroond. De opvolgster van Celine Van Ouytsel wordt als alles goed gaat verkozen tussen 28 maart en 10 april, weet Het Nieuwsblad.

De lijst van zonnige bestemmingen is lang voor de finalistes van Miss België (Egypte, Tunesië, Marokko, Thailand, ...), maar dit jaar gooide het coronavirus roet in het eten en werd er niet gereisd naar het buitenland. Organisatrice Darline Devos regelde een kortverblijf in Connecterra, een gebied dat gelegen is tussen Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. De dames werden onderverdeeld in bubbels. De traditionele fotoshoots gebeurden in wellnesscentrum Elaisa. Zelfs deze reis in eigen land had heel wat voeten in de aarde. Zo moest de burgemeester van Dilsen-Stokkem toelating geven om uitzonderlijk het complex te openen. Ook het kabinet van premier De Croo moest zijn fiat geven.

De meisjes werden ook in eigen land verwend met sauna’s, baden, relaxatiekamers, vijvers, ijsbaden en dergelijke. Als bij toeval waren de Miss België-kandidaten net in de koudste periode te gast in Limburg. Er werd zelfs buiten geposeerd in bikini, bij temperaturen van -8 graden.

Organisatrice Darline Devos hoopt op een kleine versoepeling van de coronamaatregelen. Ze wil dat de verkiezing wordt uitgezonden op RTL en Eclips TV. Veel meer volk in de zaal dan een aantal sponsors en de ouders van de finalistes mag niet meteen worden verwacht.

(Nico Vanaken)