.
News Image

Filmfestival Oostende zet in op verdere groei en verhuist naar januari

Dat worden koude sterleggingen in volle winterperiode...


Filmfestival Oostende presenteerde een ambitieus toekomsttraject, waarop het V.A.F. enthousiast reageerde en FFO opneemt als een Grote Organisatie met Internationale Uitstraling binnen haar publiekswerking. Zo verhuist het festival naar januari en evolueert het naar een stadsfestival met naast Kinepolis Oostende als extra locatie De Grote Post. Ook Kursaal Oostende zal verder worden ingezet voor special events. Naast de Ensors komen er ook prijzen voor online content en games: de Jamies.



Peter Craeymeersch, artistiek directeur FFO: Al 13 jaar werken we hard aan het festival om het te brengen waar het nu staat. We speelden hierbij in op de noden van de audiovisuele sector, maar ook op die van het publiek. FFO kan jaarlijks rekenen op een gestage groei door stevige inhoudelijke lijnen uit te tekenen die focussen op Vlaamse film en talent van eigen bodem, door de ontwikkeling van twee internationale competities: LOOK! en Taste of Europe, en de lancering van een democratische filmpas. Ook de aandacht voor Nederlandse filmproducties en Vlaams-Nederlandse co-producties binnen in een 'Nederland, Buurland'-programma is een succes. In editie 2019 zullen we dan ook de kaap van 45.000 bezoekers vlot overschrijden. We wilden verder groeien en ook onze rol spelen in publiekswerking van de Vlaamse cinema en daartoe presenteerden we dit plan.



Filmfestival Oostende creëerde ook de Ensors, die dit jaar al voor de 10de maal worden uitgereikt. Op 13 jaar tijd is Filmfestival Oostende aldus uitgegroeid tot een vaste waarde en één van de belangrijkste festivals in België.



Erwin Provoost, intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds, reageert alvast enthousiast: “Het Vlaams Audiovisueel Fonds is tevreden met het ambitieuze plan dat Filmfestival Oostende indiende. Het verplaatsen van de datum naar januari zorgt er voor dat er een betere spreiding is in de festivalkalender wat de publiekswerking ten goede zal komen. De inspanningen die FFO wil leveren door de publiekswerking ook ruimer te zien dan enkel tijdens het festival juichen we toe. De jury van de beoordelingscommissie en de raad van bestuur van het VAF hebben dan ook beslist om FFO op te nemen als basisstructuur binnen onze publiekswerking.