You are here

Familie-actrice wil minder gaan werken

19/09/2018 17:00-

Caroline Maes uit Familie heeft respect voor vrouwen die niet werken.

Caroline Maes speelt al jarenlang Mieke Van den Bossche in Familie. De actrice geeft toe dat ze almaar meer respect krijgt voor vrouwen die niet werken. Ook zelf schroeft ze haar ambities terug. Vroeger kwam haar werk op de eerste plaats maar tegenwoordig wil Caroline Maes vooral een zorgende en aanwezige mama zijn voor haar drie kinderen.

Caroline Maes geniet nog steeds van haar werk als actrice in Familie. Met vijftien jaar op de teller durft ze ook al eens haar mening zeggen. “Ik weet wat er in al die tijd al geprobeerd én mislukt is,” vertelt ze in Story. Bij Familie is ook die ruimte om suggesties en voorstellen te doel. “Alleen duurt het soms lang vooraleer er iets mee gebeurt…” Toch beseft ze ook dat een rol in Familie op elk moment gedaan kan zijn. Als je personage uit de reeks geschreven wordt is het over en out. Toch acht Caroline Maes zich ondernemend genoeg om niet in een zwart gat te belanden mocht het ooit stoppen bij Familie. Zo lijken een kledingwinkel of een ontbijtcafé leuke zaken om op te starten. “Het leven stopt niet na Familie.” Integendeel. De laatste jaren heeft ze bewust een stapje terug gezet op professioneel vlak.

“De laatste jaren ligt mijn focus meer op het gezin. Ik neem meer afstand van mijn werk dan vroeger.” En daar heeft ze een duidelijke reden voor… Rond haar 40ste besefte Caroline Maes plotseling dat er meer in het leven is dan werken. Ze is heel dankbaar dat ze al 23 jaar actrice is, maar die job vraagt wel veel van je persoonlijke leven, geeft de actrice toe in Story. “Onregelmatige uren, wisselende emoties, lange dagen,… Zeker in combinatie met een gezin is dat niet makkelijk. Mijn zonen hebben me ook nodig.” Maar er is meer…

Caroline Maes durft eindelijk aan zichzelf toegeven dat het moederschap en huishoudelijke taken als een verse maaltijd kunnen maken, de strijk tijdig doen en een proper huis hebben haar ook voldoening schenken. Vroeger vond ze het huishouden saai en niet ambitieus genoeg, maar ondertussen krijgt Caroline Maes alleen maar meer respect voor vrouwen die bewust niet werken en voor hun gezin kiezen. “Ik zou dat eigenlijk ook graag willen gedurende een periode.” Om eens wat vaker bij haar ouders of vriendinnen te kunnen langsgaan. Om zich meer te kunnen inzetten voor de schoolraad en goede doelen… “Ja, ik heb de focus bij mijn gezin gelegd.”

Het besef dat de focus nu op haar gezin ligt heeft Caroline Maes de nodige rust gegeven om haar werk met meer plezier te doen. “Mijn gezin heeft me altijd al overeind én gelukkig gehouden,” aldus Caroline Maes in Story.

Meer nieuws over:

Caroline Maes, Familie

Gerelateerde foto's:

20 jaar Familie

Caroline Maes

Gerelateerde bio's: