.
Katrien De Becker in Familie
zondag 12 september 2021

Familie-actrice schrok op de weegschaal: “mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was”

Chips, nootjes, aperitieven, het werd voor de actrice een dagelijks ritueel...

Coronakilo’s, het iets waar we liever niet aan terugdenken en waarvan we hopen dat ze niet snel meer terugkomen. Dat dacht ook Katrien De Becker, die we kennen als June uit 'Familie' en uit 'Thuis'.

Katrien houdt van lekker eten en is een echte bourgondiër. Chips, nootjes, aperitieven, het werd voor de actrice een dagelijks ritueel. Ondanks dat de actrice zich nog steeds goed in haar vel voelde, was het haar lichaam zelf die aangaf dat het genoeg was geweest.

“Ik heb al enkele jaren last van vrij zware artrose. Vaak heeft het te maken met stress, omdat ik teveel aan het doen ben. Maar nu zat ik in een heel rustige periode, en toch kon ik in april plots niet meer bewegen. Ik ben toen naar een osteopaat gegaan en die begon over orthomoleculair voedingsadvies”, doet Katrien haar verhaal.

En met succes. Sinds Katrien voedingswaren als kaas, aardappelen, tomaten en paprika links heeft laten liggen, voelt ze zich beter dan ooit. En het heeft ook effect op de weegschaal. “Ik weeg nu minder dan voor corona. Wat op zich niet de bedoeling was, ik wilde gewoon gezonder in het leven staan. Maar het is mooi meegenomen”, aldus Katrien.