.
Jo Hens in Familie - aflevering 6875
zaterdag 27 november 2021

Familie-acteur verliest twee grootouders: “met die gedachte moet ik me troosten”

"Tachtig jaar lang waren zijn oma en opa een koppel..."

Jo Hens verloor tijdens de lockdown zijn beide grootouders langs moeders kant. Zijn grootouders werden 96 en 94 jaar oud, maar waren al een tijdje dementerend…

“Ze woonden nog samen. Ze zaten samen in een home want ze waren al enkele jaren dement”, vertelt de Familie-acteur in Primo. “Mijn grootvader wist dat hij een vrouw had, maar dat dat die vrouw was die naast hem zat, was hem niet altijd meer duidelijk.”

“Levenskwaliteit gaat voorop, vind ik, en dat hadden ze de laatste jaren niet echt veel meer”, geeft Jo Hens eerlijk toe. “Ze zijn 96 en 94 jaar geworden. Ik heb daar mijn verdriet van gehad, maar ik troost me met de gedachte dat ze een mooi leven hadden.”

Zijn grootmoeder zou uiteindelijk aan corona sterven en een week later is ook zijn grootvader gegaan. “Op een dag vroeg hij: ‘Waar is mijn vrouw?’ en de verpleegsters antwoordden dat ze eventjes de deur uit was. Maar op de één of de andere manier moet hij toch beseft hebben dat ze niet meer zou terugkeren”, doet Jo Hens het emotionele verhaal.

“Twee dagen later heeft hij zich verslikt in een stuk brood. Dat is in zijn longen terechtgekomen en enkele dagen later was het gedaan.” Tachtig jaar lang waren zijn oma en opa een koppel, vertelt Jo Hens in Primo.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens Familie