.
Jan Van den Bosch uit Familie
woensdag 1 september 2021

Familie-acteur stelt kijkers gerust: “mijn verhaal is nog niet uitverteld”

Jan Van den Bosch blij met nieuwe wending in Familie.

Jan Van den Bosch kennen we allemaal als ‘Zjef’ in Familie. Zjef en zijn partner Rudi zorgden voor ophef in het afgelopen seizoen van de VTM-reeks door liefdesperikelen, maar ondertussen is het koppel opnieuw samen…

“Niet alleen de kijkers zijn daar heel blij mee, maar Werner (De Smedt, die Rudi speelt, red.) en ik ook”, geeft Jan Van den Bosch toe in Story.

“Op het moment dat de schrijvers Werner en mij vertelden dat ze onze personages uit mekaar gingen halen, waren we allebei heel teleurgesteld”, klinkt het eerlijk bij de acteur.

“Plots hadden we nog maar een halve draaidag per week samen in plaats van vier. We misten mekaar, we verstaan elkaar goed.”

Bovendien vinden beide acteurs ook dat het koppel ‘Rudi en Zjef ’ een meerwaarde is voor Familie. “Er is al zoveel miserie”, zucht Jan Van den Bosch in Story. “Gelukkig vonden de schrijvers dat na twintig afleveringen ook.”

Ondanks de relatiebreuk had Jan Van den Bosch nooit de indruk dat zijn job in gevaar was: “Nee helemaal niet. Ik ga ervan uit dat mijn personage zo lang in de reeks zal blijven als nodig is. Tot Zjef is uitverteld, wat naar mijn mening nog lang niet het geval is”, aldus Jan Van den Bosch in Story.

Bio van Jan Van den Bosch